Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slávneho bitkára hokejovej NHL Boogaarda zabil jeho brat!
Zdielať na

Slávneho bitkára hokejovej NHL Boogaarda zabil jeho brat!

Zlý a možno aj najhorší rok v živote prežívajú rodičia Dereka a Aarona Boogaardovcov. V máji prišli o jedného zo svojich synov, v júli bol ten druhý obvinený zo zavinenia smrti svojho súrodenca.

Aaron Boogaard strávil noc z 22. na 23. júla vo väzení, odkiaľ ho prepustili po zložení kaucie vo výške 10 000 dolárov. Ešte predtým si však na okresnom súde v Hennepine v americkom štáte Minnesota vypočul obžalobu.

Svojmu staršiemu bratovi Derekovi totiž ponúkol analgetikum oxycodon, ktoré je iba na lekársky predpis. A ako ukázala pitva, kombinácia tejto drogy a alkoholu bola tým, čo útočníka New Yorku Rangers zabila.

Aby toho nebolo málo, hokejista, ktorý v uplynulej sezóne hrával v CHL, sa bude musieť zodpovedať aj zo zatajovania dôkazov. Keď v spoločnom byte našiel mŕtve telo súrodenca, zvyšok spomínanej látky spláchol do záchoda.

Keďže Aaron mal doteraz čistý register, hrozí mu iba podmienečný trest. Aj to maximálne vo výške 21 mesiacov.

Jeho právnici tvrdia, že môže byť ešte nižší, keďže nikto jednoznačne nedokázal, že práve jediná tabletka, ktorú dal svojmu bratovi, bola bezprostrednou príčinou jeho smrti.

na pohrebe brata Dereka

AP