Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Detroit stratil Osgooda - ukončil kariéru!
Zdielať na

Detroit stratil Osgooda - ukončil kariéru!

Zámorská NHL prišla o ďalšieho legendárneho hráča. Svoju bohatú kariéru ukončil brankár Detroitu Red Wings Chris Osgood.

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára odchádza vo veku 38 rokov. Za 18 sezón v NHL vychytal 401 víťazstiev (10-ty v historickej tabuľke NHL), z toho 317 v drese Detroitu, v ktorom strávil 14 rokov. Iba na chvíľku si Chris Osgood "odskočil" do New Yorku Islanders a St.Louis Blues. V histórii Detroitu je Osgood druhým najúspešnejším brankárom, keď v počte víťazstiev sa neprekonal iba legendárneho Terryho Sawchuka (352).

"S týmto rozhodnutím som po konci minulej sezóny zápasil každý deň," zdôveril sa Osgood. "Myslel som si, že s odstupom niekoľkých mesiacov to bude jednoduchšie, ale nie je. Musel som to však urobiť, nastal ten správny čas. Teraz sa už dívam dopredu a teším sa, ako budem spolupracovať s organizáciou Detroitu."

Generálny manažér červených krídel Ken Holland potvrdil, že Osgood prijal ponuku klubu a stal sa konzultantom pre tréning gólmanov a zároveň ich skautom pre budúce draftové výbery. Osgood by sa mal stať mentorom Jimmyho Howarda a mladej nádeje Red Wings Thomasa McColluma (prvá voľba Detroitu v drafte v roku 2008).