Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovan tlačia korčule, hokejisti začali s prípravou
Zdielať na

Slovan tlačia korčule, hokejisti začali s prípravou

Hokejisti tímu HC Slovan Bratislava začali s druhou fázou prípravy - dnes po prvýkrát vykorčuľovali na ľad. Aj s novou posilou.

Pod vedením trénera Štefana Mikeša sa do nej zapojila aj najnovšia akvizícia Roman Kukumberg. "So Slovanom som pred štyrmi rokmi  vybojoval majstrovský titul. Mám radosť, že som sa sem vrátil a že budem môcť svojej rodine povedať, že sme doma," usmial sa populárny Kuko.

Tridsaťjedenročný rodák z Bratislavy si naposledy dres Slovana obliekol na jar 2009, ďalšie dva roky hral v Kontinentálnej hokejovej lige za Ladu Togliatti, AK Bars Kazaň, Traktor Čeľabinsk a naposledy Amur Chabarovsk.

Prvý tréning na ľade absolvovalo 26 korčuliarov a traja brankári, tieto čísla sa však budú meniť aj pre odchody hráčov do dvadsiatky a naopak aj vďaka príchodom možných posíl. "Po dovolenkách sme začali s obnovovacím mikrocyklom. Pomaly sa začíname pripravovať na kontinuálny prechod na ľad," prezradil asistent trénera Miroslav Mosnár. 

Slovanistov čaká v príprave viacero zaujímavých prípravných stretnutí, keď absolvujú aj European Trophy s tímami zo švédskej, fínskej, českej, nemeckej a rakúskej ligy.

V úvodnom prípravnom dueli privítajú už 4. augusta Kometu Brno, ktorá prišla vlani do Bratislavy s tisíckou skvelých fanúšikov.