Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Handzuš vymenil Los Angeles za San Jose
Zdielať na

Handzuš vymenil Los Angeles za San Jose

Zdroj: TASR - Handzuš sa raduje so spoluhráčmi z LA Kings

Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš sa po štyroch rokoch v tíme zámorskej NHL Los Angeles Kings sťahuje v rámci Kalifornie do konkurenčného mužstva San Jose Sharks.

Skúsený 34-ročný center s vedením „žralokov“ podpísal dvojročnú zmluvu v celkovej hodnote 5 miliónov dolárov. Odchovanec banskobystrického hokeja podpísal nový kontrakt hneď v prvý deň po vypršaní platnosti toho predchádzajúceho. „Michal je veľmi skúsený hráč, ktorý patrí medzi najlepších útočníkov v oslabeniach v celej súťaži. Je však veľkým prínosom v každej hernej situácii,“ uviedol generálny manažér Sharks Doug Wilson.

Michal Handzuš sa do kolotoča NHL dostal cez draft nováčikov v roku 1995, keď si ho vo 4. kole vybral tím St. Louis Blues. V tomto klube absolvoval necelé tri sezóny a v roku 2001 prestúpil do Phoenixu. Odtiaľ putoval do Philadelphie, odkiaľ po troch sezónach odišiel do Chicaga. V Los Angeles hrával od roku 2007. V NHL má na svojom konte 845 duelov s bilanciou 172 gólov a 263 asistencií. Na Slovensku hrával za Zvolen, Poprad aj rodnú Banskú Bystricu. V San Jose bude mať Handzuš na poste stredného útočníka zdatnú konkurenciu v podobe skúsených Joea Thorntona, Joea Pavelskeho či mladíka Logana Coutura.