Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Jágr podpísal zmluvu s Philadelphiou!
Zdielať na

Jágr podpísal zmluvu s Philadelphiou!

Zdroj: int

Český hokejový útočník Jaromír Jágr podpísal zmluvu s tímom zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers.

Na základe ročného kontraktu zarobí 3,3 milióna dolárov. Túto informáciu potvrdil generálny manažér „letcov“ Paul Holmgren. Jaromír Jágr odohral posledné tri sezóny v mužstve KHL Avangard Omsk, predtým pôsobil v NHL v tímoch NY Rangers, Washington Capitals a Pittsburgh Penguins. Rodák z Kladna sa predstavil vo farbách českej reprezentácie aj na tohtoročných MS na Slovensku. Naposledy v profilige pôsobil v ročníku 2007/08.

O skúseného českého útočníka mal záujem aj klub Pittsburgh Penguins, v ktorom zažil svoje najkrajšie a najúspešnejšie roky. Tridsaťdeväťročný rodák z Kladna však toľko otáľal so svojím rozhodnutím, až došla predstaviteľom Pittsburghu trpezlivosť. Generálny manažér Pittsburghu Ray Shero ponúkol pravému krídelníkovi jednoročný kontrakt ohodnotený sumou dva milióny dolárov, dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára však nereagoval dostatočne pružne a Penguins už s ním do ďalšej sezóny nepočítajú. „Myslím si, že sme Jaromírovi ponúkli veľmi pekný kontrakt, ktorý sa odvíjal od jeho záujmu opäť hrať za náš tím. Ponuku od nás dostal už v utorok a bola tou najlepšou, s ktorou sme mohli prísť. Čas však ubiehal a rokovania nenapredovali. Preto sme sa rozhodli preorientovať svoju pozornosť iným smerom," uviedol Shero.

Tréner tímu okolo kapitána Sidneyho Crosbyho Dan Bylsma už údajne premýšľal, ako Čecha využije vo hviezdnej formácii s 23-ročným Kanaďanom Crosbym a ruskou hviezdou Jevgenijom Malkinom. "Nikdy nebolo naším zámerom bojovať s ostatnými klubmi o voľného hráča. Musíme sa sústrediť na naše mužstvo," uviedol manažér klubu zo severovýchodu USA a na záver dodal: "Jaromír je jedným z našich najväčších hráčov histórie, prajeme mu iba to najlepšie.

Súvisiace články