Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Panter Kopecký so slušným zárobkom
Zdielať na

Panter Kopecký so slušným zárobkom

Klub zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers potvrdil podpis štvorročného kontraktu so slovenským útočníkom Tomášom Kopeckým.

Dvadsaťdeväťročný krídelník sa stal hráčom Panthers v pondelok, keď ho klub získal v rámci výmeny za siedme kolo draftu 2012. Následne obe strany podpísali zmluvu na štyri roky, podľa ktorého Kopecký zarobí minimálne 3 milióny za sezónu. Informuje o tom Miami Herald.

"Florida mala so mnou záujem rokovať už pred 1. júlom, keď hrozilo, že by ma oslovilo viacero tímov. Chicago nám dalo povolenie rokovať. Rozhovory sa začali pred troma, štyrmi dňami. V Chicagu nám vyšli v ústrety súhlasom, že keď sa dohodneme s Floridou, oni ma vymenia a niečo z toho ešte získajú. Florida nám s agentom povedala, že nemáme ani kontaktovať iné mužstvá, že sa určite dohodneme. Napokon všetko dobre dopadlo, som spokojný. Florida je veľmi pekné miesto, je tam stále teplo, pre rodinu je to ideálne," povedal Tomáš Kopecký.

Kopecký v poslednej sezóne odohral za Chicago, kde zarábal 1,2 milióna USD, 81 stretnutí základnej časti, v ktorých strelil 15 gólov a pridal 27 asistencií. V play-off však pre zranenie nastúpil iba na jeden duel. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára hrával v NHL okrem Chicaga aj za Detroit.

Súvisiace články