Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Handzuš by sa hodil Flyers, záujem aj v LA Kings
Zdielať na

Handzuš by sa hodil Flyers, záujem aj v LA Kings

Hokejový útočník Michal Handzuš môže byť od 1. júla neobmedzeným voľným hráčom, keďže mu súčasný kontrakt s Los Angeles vyprší 30. júna.

O banskobystrického odchovanca je v NHL záujem. S Handzušom by radi zmluvu predĺžili v tíme Kings, ale po odchode Mika Richardsa by ho podľa Post Mercury radi videli aj vo Philadelphii. Tridsaťštyriročný center už za Flyers hrával, dres "letcov" si obliekal v rokoch 2002 až 2006. Okrem Handzuša by sa ako náhrada za Richardsa hodil Brooks Laich z Washingtonu. V prospech slovenského útočníka však hovorí aj jeho prínos pre tím v oslabeniach.

Handzuš zatiaľ vyčkáva, záujem zo strany Los Angeles zaregistroval. "Vyjadrili sa, že by chceli predĺžiť so mnou zmluvu. Uvidíme, či sa dohodneme. Ak nie, od prvého júla som voľný hráč a môžem rokovať s hocikým, uvidíme teda, ako to dopadne,“ uviedol pre hokejportal.sk Handzuš, ktorý Slovensko reprezentoval aj na neúspešnom šampionáte v Bratislave. Po skončení turnaja sa s reprezentačným dresom rozlúčili Pavol Demitra a Ľubomír Višňovský. Handzuš ešte na odchod z národného tímu nemyslí. "V slovenskej reprezentácii som neskončil. Keď sa bude dať, tak prídem. Bude to samozrejme záležať aj od mojej výkonnosti. Myslím si, že fakt treba reprezentáciu omladiť. Ak bude niekto lepší a ja nebudem stíhať, tak nepôjdem do reprezentácie. Ak sa tréner rozhodne, že budem stíhať a budem môcť, tak prídem. Dúfajme, že to ešte budem stíhať," doplnil pre hokejportal.sk Handzuš.