Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lidström je ako "nekonečný príbeh"
Zdielať na

Lidström je ako "nekonečný príbeh"

Zdroj: tasr

Vedenie Detroitu Red Wings sa dozvedelo skvelú novinu. Obranca Nicklas Lidström, ktorý sa stal už počas aktívnej kariéry legendou NHL, korčule na klinec ešte nezavesí.

Švédsky 41-ročný veterán sa rozhodol pokračovať v kariére a v októbri začne svoju okrúhlu 20-tu sezónu v NHL. Samozrejme, v drese "červených krídel" z Detroitu, ktorým bol verný od roku 1991, kedy vstúpil do NHL po odchode z IK Västeras.

"Možno sa niekomu bude zdať, že som pridlho váhal, ale chcel som byť istý, že nájdem novú motiváciu do ďalšej sezóny a budem mať chuť na tréningovú drinu, ktorá ma v lete čaká," povedal Lidström. "Po skončení play off mi Ken Holland dal čas toľko času na rozmyslenie, koľko som potreboval. Už teraz sa teším, že odohrám 20-tu sezónu za Detroit."

Podľa zámorských médií by mal Lidström zarobiť za jednu sezónu 6,2 milióna dolárov, rovnako ako v uplynulom ročníku. Dohodol sa s Kenom Hollandom, generálnym manažérom Red Wings, na ceste do Las Vegas, kde sa zajtra odovzdávajú ceny pre najlepších hráčov NHL. Lidströma opäť nominovali na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu ligy (vyhral ju už šesťkrát), ale vari mu ju tentoraz vyfúkne náš Zdeno Chára, víťaz Stanleyho pohára.

Súvisiace články