Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
ZÁZNAM: Boston zvíťazil, finále Stanley Cupu rozhodne siedmy zápas!
Zdielať na

ZÁZNAM: Boston zvíťazil, finále Stanley Cupu rozhodne siedmy zápas!

Hokejisti Bostonu Bruins uspeli aj v treťom domácom súboji finálovej série play-off o Stanley Cup, keď Vancouver Canucks zdolali 5:2. Chárove "Medvede" vyrovnali stav série na 3:3.

Slovenský bek v službách Bostonu Chára sa síce v šiestom finálovom stretnutí nepresadil, pripísal si však jednu „plusku“, dve strely a dve trestné minúty za nedovolené bránenie v hre. Spolu odohral 23:36 min (najviac zo všetkých korčuliarov Bruins) a na ľade bol pri všetkých presilovkových góloch - dvoch domácich aj jednom hosťujúcom.

Boston tak posledný tohtosezónny domáci duel zvládol, rozhodujúci siedmy zápas sa uskutoční v stredu 15. júna vo vancouverskej hale Rogers Arena (hrá sa o 2.00 h SELČ už v štvrtok ráno).

Výsledok šiesteho zápasu finále Stanleyho pohára v zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Boston Bruins - Vancouver Canucks 5:2 (4:0, 0:0, 1:2) - stav série: 3:3

Góly: 6. Marchand (Recchi, Seidenberg), 7. Lucic (Peverley, Boychuk), 9. Ference (Ryder, Recchi), 10. Ryder (T. Kaberle), 47. Krejčí (Recchi, T. Kaberle) - 41. H. Sedin (D. Sedin, Ehrhoff), 58. Lapierre (D. Sedin, Hansen)

Vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše: S. Thornton, Marchand - D. Sedin, Lapierre (všetci 10 min za bitku), presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 40:38. Rozhodovali: O'Halloran, Sutherland - Sharrers, Morin. Diváci: 17 565.

Zostavy
Boston: T. Thomas - Chára, Seidenberg, Ference, Boychuk, T. Kaberle, McQuaid - Lucic, Krejčí, Peverley - Marchand, P. Bergeron, Recchi - Ryder, C. Kelly, Seguin - Paille, G. Campbell, S. Thornton

Vancouver: Luongo (9. C. Shcneider) - Ehrhoff, Bieksa, Edler, S. Salo, Alberts, Tanev - D. Sedin, H. Sedin, Burrows - Higgins, Kesler, Raymond - Torres, Lapierre, Hansen - Glass, Malhotra, Oreskovich

O osude šiesteho finálového duelu sa rozhodlo hneď v jeho úvode. Už po dvadsiatich sekundách zostal na ľade ležať po nevinnom súboji hosťujúci Raymond a s problémami ale po vlastných nohách odišiel do šatne. Ešte v 1. min putovali na trestnú lavicu kapitáni oboch tímov s číslom 33 - Zdeno Chára a Henrik Sedin, pri hre štyroch proti štyrom sa nič podstatné neudialo. Prvý gól duelu dosiahol v 6. min Marchand, keď z pravého krídla prekonal Luonga dobre umiestnenou strelou nad jeho lapačku. Boston potreboval na ďalší presný zásah iba 35 sekúnd. Peverley prenechal puk Lucicovi, ktorého strela pomedzi betóny Luonga vnikla do bránky hostí - 2:0. Skóre sa menilo aj v 9. min, Ference delovkou od modrej čiary v presilovej hre zvýšil už na 3:0 a Luonga v bránke Canucks nahradil C. Schneider. Brankárska jednotka Vancouveru Luongo v utorok pustila za svoj chrbát tri puky z ôsmich striel súpera. Striedajúci Schneider si čisté konto udržal presne minútu. Strelu T. Kaberleho od modrej čiary tečoval R

yder a Bruins viedli už 4:0. V závere úvodnej tretiny predviedol niekoľko veľmi dobrých zákrokov brankár domáceho mužstva Tim Thomas.

V druhej časti Vancouver nevyužil na skorigovanie dve presilové hry, keď v oboch prípadoch sa proti pravidlám previnil Patrice Bergeron. Pri prvej z nich mal domáci gólman aj trochu šťastia, keď po strele D. Sedina „zazvonila“ žŕdka jeho bránky. P. Bergeron putoval na „lavicu hanby“ aj do tretice v závere druhej dvadsaťminútovky, Prvú polovicu jeho trestu ešte v druhom dejstve Bruins bez väčších problémov ustáli, ale v prvých sekundách tretej časti už inkasovali. Črtajúce sa čisté konto brankára T. Thomasa zmaril kapitán Canucks Henrik Sedin. ktorý si gólmana domácich „položil“ na ľad a bez väčších problémov zakončil do odkrytej bránky. Radosť hosťujúceho Hansena vzápätí „zmrazil“ videorozhodca, ktorý správne rozhodol, že puk po jeho strele skončil iba na ľavej žŕdke Thomasovej bránky. Stav sa menil v 47. min, keď početnú výhodu o dvoch korčuliarov využil na gól český útočník Bostonu Tomáš Krejčí, ktorý v tohtosezónnom play-off skóroval už dvanástykrát. Pri Čechovom presnom zásahu si už tretiu asistenciu v zápase pripísal nestarnúci Mark Recchi. Posledné slovo v pondelkovom súboji mali hostia, keď v 57. min vyšachovali obranu Bostonu a Lapierre stanovil konečný výsledok.

Súvisiace články