Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Strelecky impotentný Vancouver má v Bostone mečbal
Zdielať na

Strelecky impotentný Vancouver má v Bostone mečbal

Hoci v základnej sezóne zámorskej hokejovej NHL boli jej víťazi z Vancouveru Canucks strelecky najproduktívnejším tímom, vo finálovej sérii Stanleyho pohára útočia na úplne iný rekord.

V úvodných šiestich zápasoch série, v ktorej vedú 3:2 na zápasy, dokázali streliť svojmu súperovi z Bostonu len 6 gólov. Ak budú pokračovať v nastolenom trende, mohli by sa stať tímom, ktorý bude mať pri víťazstve v Stanleyho pohári najhoršiu útočnú produktivitu od roku 1939, odkedy sa finále hrá na 4 víťazné zápasy.

Doterajší rekord patrí hráčom Toronta z roku 1945, ktorí k triumfu potrebovali 9 gólov. Vtedy bol ich súperom Detroit a oba tímy zaznamenali v siedmich finálových zápasoch po 9 gólov: trikrát sa zrodil výsledok 1:0, dvakrát 2:0, rozhodujúci siedmy zápas skončil 2:1 a len 5. zápas vybočil z "normálu", keď Detroit vyhral 5:3.

Vancouver sa k trom svojim finálovým domácim víťazstvám prepracoval po výsledkoch dvakrát 1:0 a raz 3:2, v Bostone inkasoval dve zahanbujúce prehry 1:8 a 0:4. V základnej časti strelci Vancouveru zaznamenali 262 gólov a ďalších 49 pridali v troch úvodných kolách play-off.

Súvisiace články