Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Veteránska špička s veľkým glóbusom: František Dolník dokazuje, že aj vo vysokom veku sa dá športovať
Zdielať na

Veteránska špička s veľkým glóbusom: František Dolník dokazuje, že aj vo vysokom veku sa dá športovať

SCHLADMING / Slovensko má po tomto víkende 90-ročného držiteľa veľkého krištáľového glóbusu. Rodák z Handlovej František Dolník, ktorý je aj majstrom sveta v zjazdovom lyžovaní veteránov, dokazuje, že aj vo vysokom veku sa dá športovať a dokonca aj vyhrávať tie najcennejšie trofeje.

vlani nám na kameru prezradil, že lyžovanie pre neho znamená to najmilšie, čo v pohybe dokáže. Roky sa mu darí, pretože robí to, čo má rád a úspešne sa v tom vyžíva. Často v nepriaznivých podmienkach absolvoval túto sezónu preteky v Poľsku, v talianskej Cortine, doma na Štrbskom Plese a parádny záver predviedol v Rakúsku, kde vo svojej vekovej kategórii nenašiel premožiteľa.

​Počas sezóny získal hneď niekoľko prvých a druhých miest za slalom, obrovský slalom či superobrovský slalom. Čerešničkou na torte je aj zisk toho najcennejšieho, čo mu v zbierke ešte chýbalo. Počas kariéry získal viac ako 150 pohárov a viac ako 200 medailí a tentokrát sa mu doma bude vynímať popri troch malých krištáľových glóbusoch aj veľký krištáľový glóbus, ktorý je métou pre každého lyžiara. Za zábery ďakujeme vnukovi pána Františka Martinovi Dzurkovi.

Súvisiace články