Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vancouver uspel proti San Jose aj v druhom finále konferencie
Zdielať na

Vancouver uspel proti San Jose aj v druhom finále konferencie

Zdroj: sita - NHL play-off, Vancouver-San Jose 2.zápas

Hráči tímu Vancouver Canucks nezaváhali ani v druhom súboji finále Západnej konferencie v play-off zámorskej NHL, keď v stredu zdolali opäť v domácom prostredí San Jose presvedčivo 7:3.

V sérii vedú už 2:0 a lepší štart v 3. kole vyraďovacej časti si ani nemohli želať. V nasledujúcich dvoch dueloch budú mať výhodu domáceho prostredia "žraloci" zo San Jose. Ani to by však západokanadskému tímu nemuselo až tak prekážať, "kosatky" totiž majú za sebou tri víťazstvá v rade na ľade súpera, celkovo sa mimo Rogers Areny radovali z triumfu v eliminačnej časti sezóny až štyrikrát, smútili iba dvakrát.

Skóre stredajšieho zápasu otvoril už v 3. min hosťujúci nováčik Logan Couture, ale Canucks v polovici úvodnej tretine v rozpätí 39 sekúnd otočili stav vo svoj prospech. Ešte pred prvou sirénou však vyrovnal skúsený Patrick Marleau. V druhej časti Kevin Bieksa poslal do vedenia opäť domáce mužstvo, ktoré v III. tretine strelilo svojmu súperovi štyri góly. Na konečných 3:7 z pohľadu hostí korigoval Ben Eager. "Bojovali viac ako my. V tejto fáze roka sú bojovnosť a húževnatosť veľmi dôležité. Ak ich máte, idete tou správnou cestou k víťazstvu," popísal dôvody neúspechu svojich zverencov tréner Kalifornčanov Todd McLellan. "Je to trápne. Jedine toto slovo mi napadne v súvislosti s našou hrou. Sme v konferenčnom finále bojov o Stanleyho pohár a prezentujeme sa takýmto výkonom. Cítim sa mizerne. Je mi to ľúto najmä pre fanúšikov a náš trénerský tím," priznal rozpačitý výkon "žralokov" talentovaný center Logan Couture.

Rozhodcovia v tomto zápase rozdali spolu 92 trestných minút. Vancouver dosiahol až tri svoje góly v presilovkách, San Jose premenilo na gól dve početné výhody.

Základom suverénneho triumfu domácich bol najmä vynikajúci tímový výkon. Prvou hviezdou stretnutia sa stal domáci obranca Kevin Bieksa, ktorý najprv v 33. min vsietil jeden z rozhodujúcich presných zásahov súboja a o takmer 6 min neskôr preukázal svoje pästiarske schopnosti. Tzv. hetrik Gordieho Howa zavŕšil asistenciou na víťazný gól Chrisa Higginsa v 48. min. "Burr (Alex Burrows - pozn.) bol prvým, ktorý mi o tom začal 'štebotať'," opísal 29-ročný Kanaďan Bieksa reakciu spoluhráčov na jeho dosiahnutý "úspech" a dodal: "Hlavné je však, že sme vyhrali, čo ma robí šťastným." Zobudili sa aj švédske dvojčatá Daniel a Henrik Sedinovci, ktoré spolu nazbierali 5 bodov za 2 góly a 3 asistencie. Po tri body si pripísali Higgins a Dan Hamhuis. Svoj vôbec prvý presný zásah vo vyraďovacej časti si pripísal Aaron Rome. "Dobrá hra 20 hokejistov, útočenie a bojovnosť - takouto hrou sa vieme prezentovať. Ak podáme výkon, na ktorý máme, je naozaj ťažké nás zdolať," skonštatoval 30-ročný rodák z Québecu Burrows.

Finále Západnej konferencie - druhý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 7:3 (2:2, 1:0, 4:1)
stav série: 2:0
Góly: 10. D. Sedin (H. Sedin, Hamhuis), 11. Torres (Ehrhoff, Hansen), 33. Bieksa (Higgins, Hamhuis), 48. Higgins (Raymond, Bieksa), 52. D. Sedin (H. Sedin, Edler), 55. Rome (Burrows, H. Sedin), 57. Raymond (Higgins, Hamhuis) - 3. Couture (Heatley, I. White), 14. Marleau (J. Thornton, Dan Boyle), 58. B. Eager (Pavelski, Vlasic).
Vylúčení: 3:9 na 2 min, navyše: Bieksa na 5 min za bitku, Lapierre, Hansen, Rome všetci na 10 min za nešportové správanie - Marleau na 5 min za bitku, R. Clowe, Nichol obaja na 10 min za hrubosť, B. Eager na 10 min za krosček, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 38:31, brankári: Luongo - Niemi. Diváci: 18 860.

Súvisiace články