Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Famózny prílet hokejistov do Fínska, asistent trénera vypadol z lietadla!
Zdielať na

Famózny prílet hokejistov do Fínska, asistent trénera vypadol z lietadla!

Fíni opäť nesklamali. Oslavy po získaní titulu majstra sveta nemali konca kraja.

Asistent fínskeho reprezentačného trénera Jukku Jalonena Pasi Nurminen nebude na oslavy titulu majstrovstiev sveta spomínať práve najlepšie.

Nurminen to pri oslavách v lietadle s najväčšou pravdepodobnosťou prehnal s alkoholom a pri vystupovaní z lietadla nezvládol dotyk s rodnou zemou a ...pobozkal rodnú hrudu :)

Noví hokejoví majstri sveta z Fínska si po oslavách zisku titulu v Bratislave až do pondelkového rána naplno užívajú zlaté medaily aj doma Helsinkách. Z Bratislavy odleteli po poludní a vo fínskom vzdušnom priestore ich sprevádzali stíhačky národného letectva.

Po pristátí na letisku Vantaa pri Helsinkách sa o rozruch postaral asistent hlavného trénera Jukku Jalonena Pasi Nurminen, ktorý to nielen v lietadle pravdepodobne trochu prehnal s alkoholom a vystúpiť musel s cudzou pomocou. Prvý krok na fínskej pôde však nezvládol a padol čelom na červený koberec, pričom sa mu podarilo zhodiť aj majstrovskú trofej. Víťazný pohár aj Nurminen sú však údajne v poriadku. Fínov potom čakala krátka pauza a presun poschodovým autobusom s otvorenou strechou ulicami Helsínk až na centrálne námestie, kde fínski levi oslavovali aj premiérový triumf v roku 1995.

Nových majstrov sveta privítali tisícky fanúšikov, na pódiu hráčov akciu moderoval herec Aku Hirviniemi a nasledovala štátna hymna v podaní Sakariho Kuosmanena. Osobne hokejistom prišla pogratulovať aj fínska prezidentka Tarja Halonenová. "Som veľmi pyšný na to, že som toho súčasťou," opísal svoje pocity útočník Mikael Granlund, ktorého "florbalový" semifinálový gól spoza bránky ohromil celý svet.

sita - Hokejisti Suomi po prílete do Fínska