Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jurčina sa po zranení cíti v stopercentnej forme
Zdielať na

Jurčina sa po zranení cíti v stopercentnej forme

Zdroj: sita - Milan Jurčina SVK

Hokejový obranca Milan Jurčina z New York Islanders bude pre potreby slovenskej reprezentácie k dispozícii už na piatkový prvý zápas na svetovom šampionáte proti Slovinsku.

Lipták si počas minulého týždňa doliečoval zranený priťahovač pravej nohy, väčšinou trénoval individuálne a neabsolvoval ani jeden z prípravných duelov. "Ak by sa šampionát začínal pred týždňom, určite by nehral. V piatok však nastúpi," povedal tréner slovenskej reprezentácie Glen Hanlon.

Online prenosy zo zápasov, aktuálne výsledky, štatistiky, súpisky, ale aj online hra. To všetko nájdete práve TU!

Jurčina absolvoval v utorok popoludní bez vážnejších problémov celú tréningovú jednotku. "Po zranení sa už cítim v stopercentnej forme, zaberám naplno a verím, že to takto vydrží až do konca šampionátu," uviedol Jurčina.

Okrem dobre stavaného obrancu je momentálne s tímom z hráčov NHL už len Pavol Demitra. V stredu sa k mužstvu pripojí Marián Gáborík, na šampionát by mali prísť aj Ľubomír Višňovský a Michal Handzuš. O ďalších posilách zo zámoria sa rozhodne prípadne už v utorkových dueloch NHL. "Teším sa na chalanov, ktorí prídu z NHL. Urobia náš tím ešte silnejším," doplnil Milan Jurčina.