Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sekera opäť zranený, Sabres chýbal v 3. dueli proti Flyers
Zdielať na

Sekera opäť zranený, Sabres chýbal v 3. dueli proti Flyers

Zdroj: TASR - Andrej Sekera pokračuje v bodovej sérii

Len spoza mantinelu mohol v pondelok sledovať snaženie svojich spoluhráčov z tímu zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres slovenský obranca Andrej Sekera.

Dvadsaťštyriročný bojnický rodák nebol k dispozícii trénerovi Lindymu Ruffovi v treťom dueli 1. kola play-off proti Philadelphii (2:4) pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Informoval o tom denník Buffalo News. Sekerovo miesto zaujal v zostave "šablí", ktoré po pondelkovom súboji prehrávajú s Flyers 1:2 na zápasy, skúsený zadák Jordan Leopold. Ten sa na ľad vrátil predčasne po zlomenine ruky, keďže pôvodne mal pauzovať ešte minimálne jeden týždeň.

Účastník vlaňajších ZOH vo Vancouveri Sekera pauzoval pre svalové zranenie v hornej časti tela aj v záverečných dvoch dueloch základnej časti prestížnej profiligy, ako aj v prvom stretnutí štvrťfinálovej série Východnej konferencie proti Philadelphii. V druhom zápase nastúpil a stal sa 30. slovenským hokejistom, ktorý strelil gól v bojoch o Stanleyho pohár. Základnú časť NHL uzavrel v tejto sezóne s bilanciou 3 góly, 26 prihrávok, +11 bodov, 61 bodyčekov a 85 zblokovaných striel.

Súvisiace články