Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Gáborík hľadá streleckú formu
Zdielať na

Gáborík hľadá streleckú formu

Zdroj: TASR - Marián Gáborík a Blake Comeau v súboji o puk

New York Rangers prehráva vo štvrťfinále Východnej konferencie s Washingtonom už 0:2 na zápasy. Chýbajú mu totiž góly Mariána Gáboríka.

Trenčiansky ostrostrelec "jazdcov" to v tejto sezóne nemá vôbec jednoduché. V NHL platí iba prítomnosť, takže v Rangers už nikoho nezaujíma, že vo vlaňajšej sezóne dal Gáborík 42 gólov a bol jediným útočníkom tímu, ktorý pravidelne prekonával súperových brankárov.

Aj tréner John Tortorella viackrát v tomto ročníku dal Gáboríkovi pocítiť, kto je šéf. Nechal ho sedieť na striedačke, v niektorých súbojoch mu na minimum skrátil čas na ľade a otvorene ho kritizoval pred médiami. Gáborík sa musel psychicky vyrovnať aj s dlhými šnúrami bez streleného gólu. Od hráča so 7,5 miliónovým platom za sezónu sa jednoducho v NHL očakáva viac. V rovnakej situácii je aj Chris Drury, ktorý pre zranenie odohral v základnej časti iba 24 zápasov s bilanciou 1 gól a 4 asistencie. A to zarába ešte o pol milióna viac ako Gáborík.

Aj teraz sa Marián Gáborík strelecky trápi, neskóroval už 11 zápasov po sebe (9 v základnej časti, 2 v play off) a jeho gólový výpadok v boji o Stanley Cup môže mať pre Rangers fatálne následky. Gáborík je ale časovaná bomba, gólovo môže explodovať kedykoľvek tak, ako to v tejto sezóne už niekoľkokrát predviedol.

"Asi by som sa mal upokojiť, možno zavrieť oči a jednoducho to napáliť na bránku," povedal Gáborík zámorským médiám po prehre Rangers vo Washingtone 0:2. "Ak by moje puky lietali tam, kde chcem, končili by v bránke. Možno príliš silno zvieram hokejku rukami. V týchto rozhodujúcich okamihoch sezóny to musím prekonať a pokračovať v streľbe."

Tlak na Gáboríka sa zvyšuje, v druhom súboji play off nastúpil vo formácii s Erikom Christensenom a Vaclavom Prospalom, ale streleckú mizériu neprelomil. "Je to samozrejme frustrujúce. S jedným gólom nemôžete vyhrať." Musíme sa však snažiť skórovať, určite by nám pomohol hocijaký gól. Aj škaredý, len nech to tam padne," tvrdí 29-ročný snajper.

Aj keď New York Rangers oba súboje vo Washingtone prehral, výkonnostný rozdiel medzi ôsmym a prvým tímom Východnej konferencie nebol vôbec vidieť. "Musíme sa z toho otriasť. Máme pred sebou dva domáce zápasy a chceme sériu vyrovnať," odhodlane burcuje Gáborík.

Súvisiace články