Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Higlight: Jasečkov gól v predĺžení vrátil Poprad do série
Zdielať na

Higlight: Jasečkov gól v predĺžení vrátil Poprad do série

Zdroj: sita - Finále play-off, Poprad-Košice 3.zápas

Hokejisti HK Poprad dosiahli v treťom finálovom stretnutí Slovnaft extraligy s HC Košice prvé víťazstvo v sérii o titul a po výhre 2:1 po predĺžení upravili jej stav na 1:2.

O víťazstve Popradčanov rozhodol v 66. min Stanislav Jasečko. Štvrtý zápas sa hrá v Poprade v pondelok 4. februára od 18.00 h. Nedeľňajší výsledok zároveň znamená, že finále sa bude hrať aj vo štvrtok 7. apríla v košickej Steel aréne.

V nedeľu sa hral vo finálovej sérii najlepší hokej. Oba tímy pozorne bránili a podnikali nebezpečné kontry. Skóre duelu otvoril v 22. min pri presilovke hosťujúci Vladimír Dravecký, o 5 minút neskôr vyrovnal Ján Brejčák. V riadnom hracom čase sa o víťazovi nerozhodlo, podobne ako v predchádzajúcich troch vzájomných súbojoch oboch tímov na popradskom ľade určil víťaza až nadstavený čas. V 66. min vypálil Stanislav Jasečko a rozhodol o triumfe domáceho Popradu.

Hokej - finále Slovnaft extraligy - 3. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HK Poprad - HC Košice 2:1 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
stav série: 1:2
Góly: 27. J. Brejčák (Škovira, Kuľha), 66. Jasečko - 22. Dravecký (Fabuš)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Minář, Šír (obaja ČR) - Gajan, P. Stano (obaja SR), 4404 divákov

Zostavy:
Poprad: Lipovský - J. Brejčák, R. Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kramár, Rogers, Kasík - Kuľha, Lundberg, Škovira - Kroták, Kmiť, P. Svitana - Rapáč, Klouda, Wanvig - Paločko, Mlynarovič, Vandas
Košice: J. Hudáček - Homer, J. Tabaček, Šeda, Grman, Deyl, M. Šterbák, Slimák - Vorel, Kristek, Michel Miklík - Bartoš, S. Gron, Fabuš - Pašek, Zálešák, Dravecký - Jenčík, Martin Frolík, M. Baláž

Popradčania začali na domácom ľade nebojácne a Košičanov od úvodu napádali už pri rozohrávke v ich obrannom pásme. Hostia vychádzali opäť z pozornej defenzívy a podnikali z nej rýchle protiútoky. Vo 4. min obkorčuľoval Kristek s pukom z ľavého krídla popradskú bránku a snažil sa ho zasunúť za Lipovského, ktorý však v poslednej chvíli zasiahol. Na opačnej strane sa o niečo podobné snažil aj Kroták, ale jeho bekhendové zakončenie skončilo na pozornom Hudáčkovi. Popradský kapitán bol aj naďalej aktívny a najčastejšie ohrozoval košickú bránku. V 9. min mal dobrú šancu na skórovanie aj Škovira, o štyri minúty neskôr trafil Košičan Miklík iba žŕdku. Oba tímy si vypracovali aj ďalšie príležitosti, brankári však puk za svoj chrbát v prvej dvadsaťminútovke nepustili.

Aj druhá tretina bola v znamení otvoreného hokeja, ktorý prinášal viacero zaujímavých momentov. Skóre otvoril v 22. min po zlej rozohrávke Brandona Rogersa pri košickej presilovke Peter Fabuš, keď vypálil od modrej a Lipovský, pred ktorým sa snažil ešte o teč aj Dravecký, zaregistroval puk až v sieti. Popradu vyšla početná výhoda v 27. min. Škovira našiel voľného Jána Brejčáka a ten trafil presne pomedzi betóny Hudáčka - 1:1. V nedeľu sa hral kvalitou najlepší zápas doterajšej finálovej série. Ani jeden tím nechcel urobiť chybu, na úzkom klzisku si hráči vzorne plnili defenzívne úlohy, podnikali nebezpečné útoky a brankári museli riešiť viaceré zložité situácie.

Po druhej prestávke preveril Lipovského Zálešák, na opačnej strane vypichol Hudáček v poslednom momente puk nepokrytému Rapáčovi, ktorý sa snažil o bekhendový blafák. Košickí hráči pokračovali vo svojom tempe a čakali na chybu súpera, domáci si vypracovali väčšie šance, ale Hudáček bol pozorný. V 45. min mal košický gólman plné ruky práce so strelou Kuľhu, potom trafil Klouda žŕdku. Hostia potom pridali na aktivite, ale cez popradskú defenzívnu spleť sa nevedeli dostať. Pol minúty pred koncom III. tretiny mohol rozhodnúť Lundberg, ale v dobrej pozícii prestrelil.

Hneď v úvode predĺženia mohol rozhodnúť Kroták, ale nechal sa vytlačil a zakončoval v páde z veľkého uhla už iba do bočnej konštrukcie. Na opačnej strane sa natlačil pred Lipovského Gron, ale ani on neuspel. Tímy sa nechceli spoliehať na nájazdy a túžili rozhodnúť už pri hre štyroch proti štyrom. Najmä domáci boli smerom dopredu veľmi aktívni, o ich víťazstve rozhodol v 66. min tvrdou strelou Jasečko.

Hlasy:
Ján Jaško (tréner Popradu): "Dnešné víťazstvo sme si zaslúžili. Boli sme počas celého zápasu lepším tímom, bolo len otázkou času, kedy strelíme gól. Mali sme tlak, vytvárali si šance. Už po košických zápasoch som hovoril, že na šance sa nehrá. Dnes sme to však dotiahli aj do víťazného konca. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali, mužstvo hrá veľmi dobre, Košice dostávame pod tlak. V pondelok chceme určite opäť uspieť."
Rostislav Čada (tréner Košíc): "V obrane sme neboli dostatočne dôrazní a úspešní pri hre jeden na jedného. Defenzíva nás stála dosť síl, ktoré chýbali pri prechode do útoku a zakončení. Na nájazdy sme sa v predĺžení určite nechceli spoliehať. Musíme si teraz oddýchnuť a nabrať nové sily pred pondelkovým štvrtým stretnutím."

sita - Finále play-off, Poprad-Košice 3.zápas

sita - Finále play-off, Poprad-Košice 3.zápas

sita - Finále play-off, Poprad-Košice 3.zápas

sita - Finále play-off, Poprad-Košice 3.zápas

Súvisiace články