Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hokejisti prehrali s Fínskom aj v druhom prípravnom zápase
Zdielať na

Hokejisti prehrali s Fínskom aj v druhom prípravnom zápase

Zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala aj v sobotňajšom druhom prípravnom stretnutí v rámci Euro Hockey Challenge vo Fínsku, v meste Kouvola podľahla výberu Suomi 2:3.

Zverenci Glena Hanlona viedli v 33. min po góloch Sersena a Radivojeviča už 2:0, domáci však v závere druhej tretiny troma rýchlymi gólmi výsledok otočili a v 23. vzájomnom zápase zdolali Slovensko pätnástykrát.

Slovenský tím nastúpil na sobotňajší zápas bez zraneného Richarda Lintnera, po druhej tretine musel z duelu odstúpiť aj ďalší bek Peter Podhradský. Slovenská reprezentácia ukončila týmto súbojom prvú časť prípravy na svetový šampionát, opäť sa stretne v utorok popoludní v Trenčíne. Počas ďalšieho bloku ju čakajú pod hradom Matúša Čáka dva prípravné deuly s Rakúskom (8. a 9. apríla).

Fínsko - Slovensko 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Góly: 36. Puistola (Hietanen, Immonen), 40. Puustinen (Puistola, Immonen), 40. Komarov (Rajala, Mäenpää) - 27. Sersen (Graňák), 33. Radivojevič (Šatan, Podhradský)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Björk, Sjöqvist (obaja Švéd.) - Puolakka, Terho (obaja Fín.), 3868 divákov

Zostavy:
Fínsko: Lassila - Hietanen, Puistola, Mäenpääm Jalasvaara, Nordlund, Järvinen, Leimu, Pukka - Puustinen, Immonen, Pesonen - Donskoi, Komarov, Rajala - T. Koskiranta, J. Koskiranta, Marjamäki - Peltola, Kemppainen, Strömberg
Slovensko: Konrád - Graňák, Podhradský, Cebák, Švarný, Ďaloga, Sersen - T. Klíma, J. Mikúš, Šatan - Bartovič, Cibák, Dej - Radivojevič, Surový, Š. Ružička - V. Baláž, Češík, J. Sýkora - Tybor

Fíni začali rovnako ako v piatok aktívne a hneď v úvode sa chceli gólov presadiť. Slovákom zo začiatku robil problém prechod cez stredné pásmo, domáci boli korčuliarsky lepším tímom a vytvárali si viaceré strelecké príležitosti. V 5. min sa dostali do prečíslenia Radivojevič s Ružičkom, ale kapitán moskovského Spartaka nezakončil presne. O chvíľu výborne prečítal fínsku rozohrávku Surový, ale ani jeho pokus sa neskončil úspechom. Hráči Suomi následne nevyužili presilovú hru a v 12. min sa Cebák dostal k odrazenému puku, ale trafil len gólmana Lassilu. Na opačnej strane po strelách Immonena a Rajalu zvonila konštrukcia bránky.

V druhej tretine sa hral zaujímavý hokej, oba tímy predviedli niekoľko vydarených útočných akcií. Na ľade bolo viac vzruchu a začali padať góly. V 27. min posunul Graňák pri presilovke po modrej puk Sersenovi, ktorý z prvej otvoril skóre. V 33. min pri ďalšej početnej výhode dorazil po Šatanovej strele puk za Lassilu pred bránkou výborne pracujúci Radivojevič - 0:2 z pohľadu domácich. Fíni odpovedali v poslednej päťminútovke druhej časti hry. Najskôr pri presilovke Puistola od modrej prekonal Konráda, ktorý pre klbko hráčov pred ním nič nevidel. V čase 39:18 min sa pred Konrádom najlepšie zorientoval po puku odrazenom od zadného mantinelu Puustinen a vyrovnal. Sedem sekúnd pred záverom potrestal chybu slovenskej obrany aj Komarov a poslal domácich do vedenia.

V záverečnej tretine sa Slováci snažili s výsledkom niečo urobiť, ale rovnako nebezpeční boli aj Fíni. Oba tímy nevyužili po dve presilové hry a skóre sa nemenilo. Fíni výborne vystihovali slovenské rozohrávky v strednom pásme a vyrážali do nebezpečných kontier. V 56. min daroval Sersen tutovku Puustinenovi, ale tomu zakončenie nevyšlo. V 57. min putoval na trestnú lavicu Graňák a Slováci sa síce ubránili, ale nedostali sa k záverečnému náporu a pokusu o vyrovnanie.

Glen Hanlon (tréner SR, zdroj: szlh.sk): "Naozaj škoda záverečných minút prostrednej časti. Fíni najskôr zahrali dobre presilovku, ktorú využili a potom potrestali naše chvíľkové zaváhanie. Rozdiel medzi oboma zápasmi vo Fínsku bol v tom, že dnes sme zahrali podstatne lepšie presilovky, z ktorých sme dvakrát skórovali a aj naša hra v oslabení bola lepšia, pričom sme mali šesť vylúčených hráčov. Veľmi dobrý výkon podal Branko Radivojevič. Richard Lintner nehral, ale mal by byť v poriadku, dostal od doktora nejaké lieky a dnes sa už cítil lepšie. O Petra Podhradského sa staral lekár. Verím, že obaja budú k dispozícii v stredu ráno, keď začneme ďalšiu fázu prípravy v Trenčíne."
Branko Radivojevič (útočník SR): "Dnes sme súpera viac napádali, mali sme lepší pohyb. Celý zápas z našej strany s výnimkou päťminútovky v závere druhej tretiny bol celkom dobrý. Vtedy sa ukázala naša menšia neskúsenosť, viedli sme 2:0 a mysleli, že to pôjde asi samo. Je to chyba nás starších hráčov, mali sme si to na striedačke viac postrážiť. Prestali sme korčuľovať, Fíni nás zavreli v našom pásme a dali tri góly. V záverečnej tretine sme sa im herne vyrovnali, dohrávali súboje, čo nemajú radi, škoda, že sme nepridali gól. Dnes nám išli aj presilovky, ktoré nám v prvom dueli nevychádzali. Mali sme tu mladé mužstvo, pre chalanov dobrá skúsenosť. Videli, že za stavu 2:0 netreba poľaviť ani na sekundu. Lepšie je prehrať a učiť sa teraz ako potom neskôr."
Michal Sersen (obranca SR): "Mám veľkú radosť z gólu, ale škoda, že napokon nič neznamenal, keďže sme prehrali. Ak by bol víťazný gól alebo by sme vyhrali, boli by to krajšie pocity. Mali sme lepší nástup do zápasu ako včera, boli sme Fínom vyrovnanejším súperom, hrali super až na záver druhej tretiny. Stratili sme tam koncentráciu a doplatili na to. Súpera sme od úvodu agresívne napádali, nedávali im čas na rozohrávku a bolo to dobre. Dlho som nehral, bolo to pre mňa dosť náročné, keďže sme dohrávali na štyroch obrancov. V závere nám už trocha chýbali sily."

Súvisiace články