Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pellegrini hovorí opäť do práce koučovi Ramsaymu: Nepodľahnite tlaku PS a SaS!
Zdielať na

Pellegrini hovorí opäť do práce koučovi Ramsaymu: Nepodľahnite tlaku PS a SaS!

Zdroj: TASR; koláž: noviny.sk

BRATISLAVA / Do svetového šampionátu v ľadovom hokeji zostávajú tri mesiace a len teraz vedenie svetového hokeja rozhodlo, že Rusi a Bielorusi nebdú ani budúci rok hrať na medzinárodných podujatiach. Hoci vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja zatiaľ nepovedalo, že by v Česku nemali reprezentovať hráči z KHL, tému opäť otvoril šéf parlamentu Peter Pellegrini.

"U nás sa otvorila nezmyselná diskusia v súvislosti s tým, že hráči hrajúci v KHL, teda v ruskej hokejovej lige, by nemali reprezentovať Slovensko. Znova sa spomínajú konkrétne mená. Vyzývam preto Slovenský zväz ľadového hokeja, aby dôsledne zvážil svoje stanovisko a neunáhlil sa prijať také rozhodnutie, ktoré pod nezmyselným mediálnym a politickým tlakom opozičných strán ako PS a SaS znemožní týmto hokejistom reprezentovať našu vlasť," povedal vo videu na sociálnych sieťach.

Hokejový zväz opakuje, že nominácia je v kompetencii trénera Craiga Ramsayho. A navyše, kreuje ju až v apríli. Je pravda, že zväz musí zvažovať aj to, ako by sa k prípadnej nominácii postavili súperi Slovenska na záverečnom turnaji.

​Pellegrini sa už začiatkom roka vyjadroval k tomu, ako dostal gólman Július Hudáček vyhadzov z Kladna. „Je mi veľmi ľúto, ako politika zasahuje do kariéry nevinného človeka, ktorý sa len živí svojim talentom,“ uviedol vtedy šéf Hlasu na sociálnej sieti.

Súvisiace články