Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
KHL: Demitra najlepším útočníkom za mesiac január
Zdielať na

KHL: Demitra najlepším útočníkom za mesiac január

Zdroj: joj.sk

Slovenský hokejista Lokomotivu Jaroslavľ Pavol Demitra sa stal najlepším útočníkom mesiaca január v KHL.

Skúsený center, ktorý figuruje aj v Hanlonovej nominácii na blížiaci sa Slovakia Cup v Bratislave, strelil v 11 januárových zápasoch 8 gólov, pričom dvakrát sa prezentoval hetrikom.

Prvý hetrik dosiahol Demitra 15. januára proti Magnitogorsku a druhý o štyri dni neskôr proti Chabarovsku, Jaroslavľ v oboch zápasoch vyhral zhodne 4:2. Okrem toho pridal 11 asistencií a mal päť plusových bodov. Demitra je len piatym hráčom KHL, ktorý počas jednej sezóny dosiahol dva hetriky.

Najlepším brankárom sa stal Dominik Hašek so Spartaka Moskva. Český legionár v uplynulom mesiaci odchytal 11 zápasov, z toho desať víťazných a z nich štyri vychytal na nulu. Jeho bilancia dosiahla 1,57 gólu na zápas a mal 94,9 percentuálnu úspešnosť zákrokov. Na poste obrancov sa laureátom stal do tretice legionár, Kevin Dallman z Barysu Astana. Kanaďan v 13 odohraných zápasov nazbieral 14 bodov (3+11) a mal 9 plusových bodov.

Za najlepšieho nováčika vyhlásili obrancu moskovského Spartaka Grigorija Želdakova, ktorý mal tri gólové asistencie v 12 stretnutiach. V priemere strávil v januári na ľade 18 minút a 10 sekúnd na zápas.