Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Baran Lažo sa vysmial Slovanu!
Zdielať na

Baran Lažo sa vysmial Slovanu!

Slovan ho chcel, ale nevzal ho pre prebytok útočníkov. Siahol po ňom Plavucha z Banskej Bystrice a teraz sa "barani" smejú. Miroslav Lažo strelil Slovanu 2 góly. My sme to videli na HUSTE.tv spolu s ďalšími zápasmi 44. kola

HC'05 Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Góly: 21. Lažo (Weissmann), 22. Ján Sýkora, 46. Češík (Kubka), 57. Lažo (Šechný, Weissmann) - 17. Róbert Huna (L. Hudáček)
Vylúčení: 12:10 na 2 min, navyše: 59. Bambúch, 60. Kútny obaja na 10 min za zhodenie rukavíc - 60. Bohunický na 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Gajan, T. Orolin, 3481 divákov
Zostavy:
Banská Bystrica: Šimonovič - Paľov, Kolba, Cebák, Biro, Vantroba, Bambúch, Kubka, Vizváry - Lažo, Šechný, Weissmann - Ján Sýkora, M. Hudec, Tománek - Rumpel, Miroslav Hlinka, Hvila - Kútny, Češík, Heizer
Slovan: Pavol Rybár - Jackman, Bohunický, Frühauf, Hájek, J. Kováčik, Štajnoch, Cartelli, Demel - M. Bakoš, Kapuš, Hujsa - Bulík, Lipiansky, Vaic - Róbert Huna, L. Hudáček, Richard Huna - D. Skokan, Preisinger, D. Buc


Pod Urpínom videl takmer vypredaný štadión dramatický, zaujímavý hokej. Prvá tretina viac patrila hosťom, ktorí hrali zodpovedne v defenzíve a dobre vykrývali stredné pásmo. V 4. min sa dostal pred Šimonoviča Lipiansky, ale nepresadil sa zblízka. Na opačnej strane mohol otvoriť skóre Tománek, ak by po jeho strele z pravej strany nezvonila žŕdka. Brankára hostí Rybára zamestnali v 12. min aj Češík s Kútnym. Domáci potom nevyužili dve presilovky v rade, naopak v oslabení sa prezentoval Buc, ktorý sa dostal pred gólmana "baranov", ale nebol úspešný. Podarilo sa to až v 17. min Róbertovi Hunovi, prihrával mu Hudáček, išlo o rýchlu akciu a útočník Slovana mieril presne - 0:1. Slovan ožil a v 19. minúte sa po Cebákovej chybe ocitol v šanci aj Vaic, nezakončil však dobre a v poslednej minúte prvej časti hry nevyšlo sólo ani Bulíkovi.
Úvod do druhej tretiny mali excelentný Banskobystričania. Už po 15 sekundách prihral Weissmann Lažovi, ktorý si z pravej strany nakorčuľoval pred Rybára a poslal puk pomedzi jeho betóny do siete - 1:1. O 46 sekúnd neskôr si nerozumel Hájek s Frühaufom, obranca Slovana navyše Rybára podkopol a ťažil z toho Sýkora, keď pohotovo prikorčuľoval a hokejkou poslal puk za dezorientovaného brankára hostí - 2:1. Banskobystričania boli v laufe. V 24. min Hudec mieril v presilovke do žŕdky. Bratislavčania si vytvorili tlak iba v presilovke v polovici zápasu. Zaujímavé momenty predviedol v 34. min Tománek, najprv sa dostal k zakončeniu po Cartelliho chybe, Rybár podržal tím a následne mu pomohla žŕdka, ktorú Tománek trafil druhýkrát v zápase v situácii pred odkrytou bránkou.
Aj v tretej tretine mali viac z hry domáci hokejisti, ktorí hrali pozorne v defenzíve a dobre bránili stredné pásmo. Nebezpeční boli najmä smerom dopredu, v 46. min Kubka strieľal od modrej a Češík pred Rybárom tečoval puk - 3:1. Slovanistom to v útoku nešlo, hoci im snahu uprieť nemožno. V 48. min sa Lipiansky predral dopredu, ale Šimonoviča neprekonal, hosťom potom nevyšla ani presilovka. Definitívny úder im zasadil v 57. min Lažo, po peknej akcii novozloženého prvého útoku, keď prihrávku strelcovi Banskej Bystrice ideálne naservíroval Šechný a Lažo sa už pred Rybárom nemýlil. Záver okorenili ešte bitky, v ktorých "zvíťazili" Bambúch nad Jackmanom a Kútny nad Bohunickým.

 Milan Staš, kouč B. Bystrice: "Prvá tretina nebola z našej strany najlepšia, predstavovali sme si ju inak, súper dobre bránil stredné pásmo, my sme pôsobili premotivovane, puky odskakovali z hokejok. Po rýchlych dvoch góloch sme otočili zápas, kontrolovali vývoj i výsledok. tretí gól nás nadobro upokojil. Dohrávalo sa síce nervózne, so šarvátkam, no tie patria k hokeju a som rád, že sme vyhrali v skóre i v tých potýčkach."

Zdeno Cíger, tréner Slovana: "Zlomový moment bol v druhej tretine, po našich chybách sme inkasovali rýchlo dva góly a v minúte sa skóre obrátilo v náš neprospech. V prvej tretine sme zápas dobre rozohrali, držali obranné i stredné pásmo a mohli sme streliť viac ako len jeden gól. Po inkasovaných góloch sa zápas otočil, domáci si ho už nepustili z rúk, my sme znervózneli. Až na tie chyby v úvode druhej tretiny však môžem hráčom máločo vyčítať."

Miroslav Lažo, strelec dvoch gólov domácich: "Pre mňa to bol špecifickejší zápas ako pre ostatných, veď som prišiel zo Slovanu. Chalani mi pripravili výborné pozície, z nich sa ľahko strieľajú góly. Všetci sme bojovali, korčuľovali, nebáli sa ísť do súbojov, takýto štýl mi vyhovuje. V šatni sme si povedali, že vyletíme v druhej tretine na súpera, veľká vzpruha pre nás bola, keď mi Erik Weissmann ponúkol perfektnú nahrávku a ja som z nej vyrovnal."

Ján Sýkora, autor druhého gólu Bystrice: "Obranca viezol puk za bránku, napádal ho Tománek, ja som zaklepal hokejkou o ľad, neviem, či ma počul, asi som ho zmiatol. Hodil puk pred bránku, bol tam Frühauf, nerozumel si s brankárom, puk sa odrazil a ja som to doklepol. Bol to kuriózny, no mimoriadne dôležitý gól, ako vraví môj otec, dobrému šťastie praje."


HK 36 Skalica - HC Košice 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Góly: 19. Zálešák (R. Školiak, T. Višňovský), 54. R. Školiak (Jarolín, Zálešák), 55. Gründling (Zálešák, R. Školiak) - 8. Homer (J. Tabaček, Michel Miklík), 23. Jenčík, 33. Dravecký (P. Bartoš, Martin Frolík), 50. Fabuš (Jenčík)
Vylúčení: 7:11 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hradil, Jeřábek (obaja ČR) - M. Novák, Šefčík, 1945 divákov
Zostavy:
Skalica: Kotvan - Gründling, M. Školiak, A. Kolník, Bučka, P. Kumstát, Jaborník, Magušin - Zálešák, R. Školiak, T. Višňovský - Lušňák, R. Jarolín, Románek - Kutálek, Holovič, Šátek - Štepán, J. Jurík, R. Konečný
Košice: J. Hudáček - Homer, J. Tabaček, Deyl, M. Šterbák, Šeda, Michal Grman, Slimák - Andrašovský, Kristek, Michel Miklík - P. Bartoš, S. Gron, Dravecký - Huba, Jenčík, Fabuš - Baláž, Martin Frolík, Gmitter


Prvé nedorozumenie domácich hráčov mohol potrestať Dravecký, ale nepodarilo sa mu poslať puk do bránky. Úvodnú príležitosť Skaličanov mal Lušňák, ktorý po prihrávke Románka netrafil odkrytú časť Hudáčkovej bránky. Prvý gól v podaní Košíc videli domáci priaznivci počas presilovej hry hostí, keď Homer od modrej čiary prestrelil všetko čo mu stálo v ceste vrátane brankára Kotvana - 0:1. Domácim sa podarilo vyrovnať pred koncom prvej časti hry zásluhou Zálešáka, ktorý tvrdou strelou z pravej strany trafil priamo do stredu bránky. Gól nakoniec odobril videorozhodca.
Druhá tretina sa začala presilovou hrou Košíc, ale strelu Kristeka Kotvan vyrazil za bránku. V 23. min hostia opäť viedli, keď Kumstát svojím nedôrazom pred bránkou dovolil Jenčíkovi pretlačiť puk do domácej bránky - 1:2. Domáci sa pokúšali vyrovnať počas presilovej hry, ale strely Michala Školiaka a Gründlinga mierili len vedľa Hudáčkovej svätyne. Zvýšiť na rozdiel dvoch gólov mohli hostia počas presilovej hry 5 na 3, ktorá trvala viac ako minútu. Strely Homera a Tabačeka však Kotvan pochytal. Tesne po skončení presilovky si opäť nesplnil povinnosti domáci Kumstát, ktorý nepokryl Draveckého v blízkosti domácej bránky a pre košického útočníka už nebol problém zasunúť puk za bezmocného brankára domácich.
V úvode tretej tretiny mal ideálnu príležitosť znížiť Gründling, no jeho strela skončila len na žŕdke. Štvrtý gól pridali Košičania po peknej akcii dua Jenčík - Fabuš, keď prvý menovaný našiel ideálnou prihrávkou na pravej strane Fabuša a ten svoj návrat na slovenské extraligové klziská okorenil gólom. Skaličania dokázali zápas zdramatizovať, keď počas 30-sekundovej presilovej hry piatich proti trom dokázali streliť hneď dva kontaktné góly. Najskôr skóroval od modrej čiary Zálešák, jeho zblokovaná strela sa dostala k Jarolínovi a do prázdnej bránky doklepol puk R. Školiak a zanedlho znížil na rozdiel gólu obranca Gründling. Hostia však v závere ubránili víťazstvo.

Peter Oremus
(tréner Skalice): "Moji hráči odviedli kus poctivej roboty v rámci možností. Chýbajú nám hráči v defenzíve, inkasovali sme opäť po hrubých individuálnych chybách obrancov. Všetky naše góly znova strelila prvá päťka, mali by sa chytiť aj ďalšie útoky."
Rostislav Čada (tréner Košíc): "Až do poslednej tretiny sme hrali dobre, no záver sme si skomplikovali a v presilových hrách nám dali domáci dva góly. Dobrou taktickou hrou sme v samom závere už domácim nedovolili vyrovnať."


HK Poprad - HKm Zvolen 6:1 (2:0, 3:1, 1:0)

Góly: 5. Kmiť (Kroták, D. Brejčák), 15. Kroták (Jaško), 31. Lundberg (A. Kroták, Škovira), 33. J. Kasík (R. Suchý, Škovira), 36. Kmiť (A. Kroták), 57. T. Jaško (Klouda) - 38. Otčenáš (L. Jurík)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Rudý - Návratek, M. Valach, 3530 divákov
Zostavy:
Poprad: Melicherčík - J. Kasík, R. Suchý, S. Jasečko, J. Brejčák, Kledrowetz, Björk, Kramár - P. Svitana, Lundberg, Škovira - A. Lapšanský, Kmiť, A. Kroták - J. Kopecký, Klouda, T. Jaško - Rapáč, Mlynarovič, Paločko
Zvolen: Škrečko (33. Kristín) - L. Čierny, Hranáč, T. Bokroš, Ďaloga, J. Valach, Juraško, Vosátko, Kučný - P. Barinka, P. Pucher, Michal Chovan - Kovář, M. Jurík, V. Baláž - V. Škoda, M. Trochta, Záhorovský - Zuzin, L. Jurík, Otčenáš


Poprad začal doma tradičným náporom a už v 2. min mal tutovku na hokejke Kmiť. Vynahradil si to však v 5. min, keď presnou strelou zakončil prienik Krotáka. Hra mala rýchle tempo a prelievala sa z jednej strany na druhú. V 10. min nevyužil možnosť na vyrovnanie Kovář a o dve minúty neskôr ho na druhej strane napodobnil Rapáč. Brankár Škrečko pôsobil neistým dojmom, keď príliš veľa pukov len vyrážal, čo sa snažili využiť Popradčania. V 15. min dostal Kroták krížnu prihrávku do pravého kruhu, odkiaľ sa nezvykne mýliť a zvýšil na 2:0.
Druhú časť začali aktívnejšie Zvolenčania, no obrana domácich ich nepúšťala do vyloženej šance. Svoje vedenie však mohli zvýšiť "kamzíci", odrazený puk od Škovirovej korčule však stihol Škrečko skrotiť ešte pred bránkovou čiarou. Popradčanom sa napokon podarilo skórovať, keď sa presilovkový kolotoč dostal až pred Škrečka, kde ho zblízka prekonal Lundberg. Domáci začali na ľade totálne dominovať a Zvolenčania boli zrelí na uterák. V 33. min po presilovkovej kombinácii trafil od modrej Kasík do horného rohu, čo už Škrečko nevydržal a nechal sa vystriedať Kristínom. V hľadisku sa ozýval skandovaný potlesk a prišli aj prvé mexické vlny.
Domáci nepoľavili ani v treťom dejstve, gól na 6:1 mal na hokejke Škovira, jeho strela však iba opečiatkovala žŕdku. Na druhej strane mohol korigovať M. Chovan, no minul poloprázdnu Melicherčíkovu bránku. Domáci mali stretnutie pevne v rukách a súpera ohrozovali i vo vlastnom oslabení. V 50. min Jaško ideálne našiel Kopeckého, ani on však nemal presnú mušku. Napriek vysokému rozdielu skóre hrali oba tímy naplno až do konca a popri zaujímavých akciách nechýbali ani osobné strety a hra do tela. Streleckú listinu uzavrel umiestnenou strelou Jaško a stanovil skóre konečných 6:1.

Róbert Spišák
(asistent trénera Popradu): "Po neúspešnom vystúpení v Banskej Bystrici sme dnes podali vynikajúci výkon. Dobre sme organizovali hru, ako v obrannej, tak v útočnej fáze. Rýchlo sme otáčali hru, dostávali sme sa do prečíslení, ľahko sme prechádzali stredným pásmom. V útočnej tretine sme hrali zdravo agresívne, v dobrom pohybe, získavali sme veľa pukov, vytvárali sme si tlak, a tak vznikali šance, ktoré sme premieňali. Chlapci si zaslúžia za dnešný výkon absolutórium.“
Ernest Bokroš (tréner Zvolena): "Je to pre nás obrovské sklamanie. Tak ako v Nitre, aj teraz sme už po prvej tretine prehrávali 0:2. Piaty gól vo
vlastnom oslabení nás úplne zrazil na zem. Kvalita Popradu a náš zlý výkon prispel k výsledku, ktorý je pre nás trochu krutý. Poprad mal síce veľa
šancí, ale aj my sme niekoľko tých svojich nepremenili. Pochvalu si zaslúži iba náš štvrtý útok, ktorý ako jediný splnil naše očakávania.“


MHC Mountfield - HK Nitra 3:4 po samostatných nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 2. Važan (Murček), 35. Markovič (P. Klepáč, Macejka), 50. Uram (A. Novotný) - 12. H. Ručkay (M. Štefanka, Spilar), 40. Spilar (M. Štefanka), 57. Michal Novák (M. Štefanka, Podstavek), rozhodujúci sam. nájazd: H. Ručkay
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: T. Chrenko, Hlavačka a Spilar (všetci Nitra) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, Snášel, 2400 divákov
Zostavy:
MHC Mountfield: Dzubina - A. Novotný, I. Ďatelinka, Drgoň, P. Klepáč, Velebný, Hriňa - Uram, M. Beran, Jabrocký - Macejka, Galamboš, Markovič- Themár, Murček, Važan - Zeliska
Nitra: J. Laco - Fabian, Rais, Michal Novák, J. Polák, Hlavačka, L. Gabriš, Ďurák - Spilar, M. Štefanka, H. Ručkay - Korhoň, T. Chrenko, Čaládi - S. Saliji, Marek Slovák, Uhnák - Podstavek, Štumpf


Dôležitý šesťbodový zápas pre obe mužstvá začali lepšie Martinčania. Časomer ukrojil 108 sekúnd, keď Važan pohotovou strelou prekvapil Laca - 1:0. Domáci ale nezužitkovali lepší vstup do zápasu. Hokejisti spod Zobora prepli na vyšší rýchlostný stupeň a zobrali opraty zápasu do svojich rúk. V 12. min sa presadil pred brankárom Dzubinom nekrytý Ručkay a vyrovnal. O tri minúty sa v dobrej pozícii pred bránkou ocitol Čaládi, ale jeho strela iba trafila Dzubinu. Na konci prvej tretiny mal ešte rozdielový gól na svojej hokejke Themár, ale Laco sa už nenechal prekvapiť.
Presilovka v úvode druhej tretiny naštartovala Martinčanov, zrýchlili hru a vytvorili si niekoľko dobrých príležitostí. Všetky však stroskotali na pozornom Lacovi. Pri šanci Jabrockého v 28. min mal nitriansky gólman aj šťastie, lebo puk sa kotúľal celým bránkoviskom, ale Beran ho nepretlačil do bránky. O minútu ušiel na druhej strane v oslabení Štefanka, ideálne prihral Raisovi, ale aj Dzubina vytiahol dobrý zákrok. V 35. min išli aktívnejší domáci do vedenia, keď Klepáč vypracoval gólovú situáciu pre Markoviča - 2:1. Martinčanov bol zrazu plný ľad, mali prevahu, ale paradoxne 53 sekúnd pred druhým klaksónom inkasovali. Spilar z nevinnej akcie strelou z prvej vyrovnal - 2:2.
V tretej tretine hokej gradoval, hralo sa hore-dole, oba tímy chceli streliť tretí gól. Podarilo sa to v presilovke Uramovi, ktorý v 50. min posadil hokejistov z Turca opäť na koňa. Húževnatí "corgoni" však nezložili zbrane a do tretice vyrovnali. Pohotovou strelou to v 57. min zariadil Novák a nasmeroval zápas do predĺženia. Keďže v ňom nerozhodol ani jeden zo súperov, prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých ten víťazný premenil Nitran Ručkay.

Jaroslav Husár (tréner MHC Mountfield): "Začali sme dobre, išli sme do vedenia. Škoda, že sme ho v prvej tretine stratili. V druhej časti sme súpera prestrieľali, ale z našej prevahy sme vyťažili iba jeden gól. Nitra sa v závere nevzdala a tretíkrát vyrovnala. Víťazstvo nám potom opäť ušlo v samostatných nájazdoch."
Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Bol to vyrovnaný zápas, naša hra nebola zlá. Škoda, že sme nepremenili viaceré príležitosti v prvej tretine. V druhej tretine sa súper počas presiloviek dostal do hry a následne aj do vedenia. Vážim si to, že sa chlapci nevzdali a dokázali odpovedať aj na tretí gól Martina."


Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly: 7. P. Kopecký (Koložváry), 16. Gašparovič (Tybor, M. Hruška), 50. Martin Chovan (Naurov, O. Ďuriš)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Brath, Výleta, 2030 divákov
Zostavy:
Trenčín: V. Kováč - Sekeráš, E. Bednár, Martin Chovan, Bolf, M. Hruška, Trefný - Pardavý, Blatný, T. Melichárek - Tybor, Gašparovič, Tvrdoň - Naurov, O. Ďuriš, Jaroš - M. Filo, P. Kopecký, Koložváry
Žilina: M. Laco - Rúfus, Dlouhý, Krčula, Heš, D. Devečka, Milovanovič, Ftorek - V. Nemec, Hreus, M. Kokavec - Petruška, M. Horský, Smotrila - Martin Slovák, Troliga, Vala - Stupka, Valášek, Drevenák

Domáci vstúpili do stretnutia lepšie a už v 7. min Kopecký pohotovou strelou pomedzi brankárove betóny otvoril skóre. Hra nemala síce potrebné tempo, ale obe mužstvá mali zopár nebezpečných streleckých pokusov. V 16. min sa do nájazdu dostal Gašparovič a hoci tiesnený, pekne zavesil puk pod hornú žŕdku. Hostia si vzali oddychový čas a nedovolili súperovi rozvinúť súvislejší nápor. V polovici zápasu hrala Žilina takmer päť minút presilovku, z toho 68 sekúnd o dvoch hráčov, ale zo spŕšky striel na súperovu bránku nič nevyťažila. Ani domáci nenechali žilinského gólmana bez práce, oba tímy však trápili nepresnosti, ktoré narúšali plynulosť akcií.
V tretej časti už Trenčín nepripustil drámu a kontroloval svoj náskok. V 50. min ho ešte zvýraznil Chovan, ktorý po prihrávke spoza bránky zblízka našiel štrbinku a poslal cez ňu puk do siete. Stretnutie svojou kvalitou príliš nenadchlo, domáci ešte v 59. min Tyborom nezužitkovali trestné strieľanie, no Trenčín išiel cieľavedomejšie za víťazstvom a preto uspel. Brankár Kováč si udržal čisté konto druhýkrát v tejto sezóne.

Dušan Gregor
(tréner Trenčína): "Bolo to určite slušné extraligové stretnutie s dobrým pohybom a nasadením z oboch strán. Musím pochváliť obe mužstvá, pretože aj náš súper ukázal sympatický výkon a bojoval až do konca zápasu. My sme dosiahli dobrý výsledok, ktorý sme už potrebovali po predchádzajúcich dvoch prehratých zápasoch, hoci ani v nich naša hra nebola zlá."
Anton Tomko (tréner Žiliny): "Zápas mal svoju dynamiku a rýchlosť a mohol sa divákom páčiť. V prvej tretine Trenčín využil naše zaváhania na strelenie dvoch gólov. V prostrednej časti sme nedokázali využiť dlhšiu presilovku a hoci sme často strieľali, brankár podržal súpera. V tretej tretine už domáci rozhodli o výsledku. Je to pre nás krutá prehra, ale ak nedokážeme streliť gól, tak nemôžeme pomýšľať na víťazstvo v zápase."