Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovan zdolal Zvolen v predĺžení, Nitra kradla body v Košiciach
Zdielať na

Slovan zdolal Zvolen v predĺžení, Nitra kradla body v Košiciach

13.kolo hustej hokejovej extraligy

HC'05 B. Bystrica - MHC Martin 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Góly: 2. a 32. Hvila, 40. Tománek - 7. Jabrocký, 51. Trokan. Rozhodcovia Rudý - M. Orolín, Návratek, vylúčení 4:4, navyše Klepáč (Martin) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 1221 divákov.

Martinčanov hnala v derby zápase stredoslovenského regiónu túžba odčiniť domácu prehru so Skalicou a prvú tretinu aj nádejne zvládli. Na rýchly gól domáceho Hvilu, horúcej posily 'baranov', stihli pohotovo reagovať už v 7. min, keď Jabrocký zblízka zužitkoval nahrávku Urama. Na oboch stranách vzniklo klasické pretláčanie kto z koho, ktoré čiastočne rozlúskla druhá tretina. V 32. min Šechného nadhľad spôsobil, že opäť Hvila prekonal Dzubinu druhýkrát a keď Tománek 37 sekúnd pred prestávkou pomocou teču brániaceho Novotného pridal ďalší gól, nad Martinčanmi sa začalo zmrákať. V záverečnej tretine sa čakal nápor hostí, no proti kompaktnej obrane domácich to mali veľmi ťažké. V presilovke spálil možnosť Hudec, Vantroba o pár sekúnd nastrelil žŕdku a bolo zrejmé, že vidina bodov sa pre Martinčanov postupne rozplývala. Malá šanca sa naskytla na zvrat pri presilovke desať minút pred koncom a Trokan ju aj využil, pohodlne, s dorážkou do vyprázdnenej bránky. Čakalo sa, že hosťom vyrašia krídla, bez väčších šancí však ťažko mohli pomýšľať na zvrat a 'barani' si  v podstate bez vážnejších starostí, ustrážili trojbodový zisk. Určitá komplikácia vznikla pri power play hostí 86 sekúnd pred koncom, vyznela však naprázdno.

Milan Staš, tréner B. Bystrice: "Chceli sme nadviazať na dobré domáce zápasy, no prvú tretinu sme nezvládli optimálne. Pozdvihol nás gól do šatne Tománka, zbytočným vylúčením a kontaktným gólom sme však súpera naštartovali, v ťažkých chvíľach nás podržal brankár Šimonovič. Čerstvá posila Lukáš Hvila bola naša voľba, robili sme na ňom zo dva roky, v Plzni sa mu príliš nedarilo, nakontaktovali sme ho, teraz prišla príhodná chvíľa, aby sme ho získali. Pre hráča je ideálne, keď v novom prostredí hneď boduje, najmä keď mu chýba zápasová prax. Šetril som ho, ešte nie je zohratý, no časom mu nájdeme pevné miesto."
Július Pénzeš, kouč Martina: "Neodohrali sme zlé stretnutie, hráčom sme hovorili, pozor na tradične rýchly gól Bystrice, na úrodnú pôdu to však nepadlo. Výsledok sa lámal v druhej tretine, keď sme mali šance, no dostali sme gól, aj vlastný sme si strelili. Priebeh sme zdramatizovali, zahrali si vabank, verím, že v budúcnosti takéto zápasy lepšie zvládneme."
Lukáš Hvila, česrtvá posila B. Bystrice s dvoma gólmi na konte: "Dva góly tešia, mesiac a pol som nehral, kondične zaostával. Nebolo to úplne dobré, dúfam, že výkonom porastiem. Chalanov poznám, nemám s tým problém. Do Banskej Bystrice som prišiel v podstate po dlhšom prehováraní, už dávnejšie o mňa prejavili záujem. Prišla dobrá ponuka, nezaváhal som. Martin hral bojovne, my tiež, dreli sme, o gól sme strelili viac. V českej extralige som sa niečo naučil, dúfam, že tieto skúsenosti uplatním. "

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Góly: 17. Smotrila, 35. Nádašdi - 24. Lundberg, 40. Lapšanský, 47. Nagy, 54. Kroták, 60. Kasík. Rozhodovali: Lauff - Smrek, Rovenský, vylúčení: 8:7 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1137 divákov

Obe mužstvá vstúpili do zápasu opatrne. Ojedinelú príležitosť domácich zahodil Horský. Hostia mali možnosť prvýkrát výraznejšie pohroziť v presilovej hre, v ktorej si však nebezpečnejšiu šancu nevytvorili. V polovici úvodnej tretiny sa dostal po individuálnej akcii do dobrej pozície Jasečko, no jeho pokus Lipovský zmaril. V 13. minúte unikol v oslabení Kmiť, svojou kľučkou ale na gólmana vlkov nevyzrel. Na druhej strane boli žltozelení už úspešnejší a po prihrávke Drevenáka ich dostal do vedenia Smotrila. V posledných sekundách prvej časti hry žilinskí diváci aplaudovali pri zahodených tutovkách bývalých hráčov Kloudu a Kopeckého.
      Prostredné dejstvo začali tlakom domáci. Petruška ani Palovčík puk za Melicherčíka neprepasírovali. V 24. minúte zasa neuspel pred Lipovským Kroták. O pár sekúnd na to sa už ale Lundberg nemýlil a vyrovnal. Žilinčania mali potom výhodu 29 sekundovej početnej výhody o dvoch hráčov, no Popradčania sa ubránili. V 32. minúte sa počas presilovej hry ocitol po odrazenom puku pred odkrytou domácou bránou Kasík, Lipovský však vytiahol zázračný zákrok. Na druhej strane sa Nádašdi nemýlil a po presne mierenej strele od modrej čiary vrátil vedenie do rúk vlkov. Kamzíci odpovedali 55 sekúnd pred druhou sirénou z hokejky Lapšanského.
      V úvode tretieho dejstva získali domáci výhodu presilovej hry. S výnimkou Nemcovej strely v nej Melicherčíka neohrozili. V 45. minúte unikol obrane súpera Dlouhý, svoju strelu však namieril len do lapačky popradského brankára. O 120 sekúnd sa tešili hostia. Prihrávku Krotáka zužitkoval na svoj prvý gól po návrate do extraligy Ladislav Nagy. Domáci mohli kontrovať v polovici tretiny, no strela Milovanoviča sa len obtrela o pravú žrď. V 54. minúte šokoval divákov na tribúnach gólman Lipovský, ktorý chcel odpáliť Krotákov nahodený puk, ale pošmykol sa a puk popod neho prekĺzol do siete. Víťazstvo kamzíkov ešte prikrášlil gólom do prázdnej brány cez celé klzisko Kasík a potvrdil zisk troch bodov pre hostí.

Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): „Vstúpili sme do stretnutia dobrým pohybom. Dve tretiny sme hrali perfektný hokej. Korčuľovali sme, prehusťovali stredné pásmo a súpera sme k ničomu nepustili. Naša hra bola navyše podporená skvelým výkonom brankára Lipovského. V tretej tretej časti hry súper zrýchlil a dostali sme tri góly, ktoré rozhodli o zápase.“
Róbert Spišák (asistent trénera Popradu): „Nezačali sme dobre. Z našej strany tam bol laxný prístup a herná nedisciplinovanosť. Chvíľami to pripomínalo verejné korčuľovanie. V druhej tretine sme chceli zlepšiť hru, ale pribrzdili nás zbytočné vylúčenia. Až v treťom dejstve zvýšili sme aktivitu, vychádzala nám kombinácia a strelili sme tri góly, ktoré rozhodli o našom víťazstve.“

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 2:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Góly: 32. Jarolín, 52. Šátek - 40. Lintner, 41. Melichárek, 45. Tybor. Rozhodovali: Baluška - J. Tvrdoň, Bundil, vylúčení: 2:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1711 divákov

Od začiatku stretnutia hrali obe mužstvá bojovný hokej zo zabezpečenej obrany. Prvú chybu hostí v podobe presilovej hry však domáci nedokázali zužitkovať. V šiestej minúte bolo horúco pred Lakosilom a ten Ďurišovu šancu so šťastím vychytal. V 10. minúte sa v oslabení ocitol pred bránkou hostí René Školiak, no jeho blafák skončil bez gólového efektu. Keďže v závere tretiny ani trenčiansky Vala nedokázal trafiť do čierneho 1. tretina sa skončila bezgólovo.
      Druhú časť začali domáci iniciatívnejšie. V 24. minúte Jarolín z bezprostrednej blízkosti nedokázal poslať puk za Hiadlovského chrbát. V nasledujúcej minúte hostia prebrali iniciatívu, keď Lakosil zneškodnil nájazdy Valu i Gašparoviča. Nedáš-dostaneš platilo stopercentne, lebo hneď nato v 32. minúte Jarolín prudkou strelou pod žŕdku dostal domácich do vedenia. Keď už sa Skaličania videli v šatniach, 7 s pred koncom Lintner delovkou vyrovnal.
      V záverečnej tretine sa hostia dostali hneď v úvode do vedenia pohotovou strelou Melichárka. Domáci poľavili na dôraze a hostia začali kombinovať. Svoju hernú prevahu pretavili v 45. minúte gólom z hokejky Tybora. V nasledujúcich minútach hostia nevyužili presilovú hru a pozabudli na Šáteka, ktorý naskočil z trestnej lavice a prekonal prekvapeného Hiadlovského. V závere tretiny sa domácim nepodarilo využiť ani presilovku 5 na 3 a následne 5 na 4 a diváci videli strhujúci a bojovný záver, v ktorom si Trenčania už nedali vziať 3 body, ktoré si vezú domov.


Martin Pešout, asistent trénera Skalice: "Chceli sme konečne doma uhrať tri body, no nechali sme sa strhnúť poslednými zápasmi. Urobili sme niekoľko chýb a súper nám odskočil, dokonca sme nepremenili ani presilovku 5 na 3, tak sme prehrali."
Juraj Jakubík,
asistent trénera Trenčína: "Podali sme tímový výkon. Boli sme dnes lepší v hre. Mali sme tam niekoľko nepremenených nájazdov. Odviedli sme zodpovedný výkon a hráčom patrí vďaka."

HC Košice - HK K CERO Nitra 2:3 pp (0:2, 2:0, 0:0 - 0:1)
Góly: 29. Tomík, 35. Miklík - 4. Ručkay, 11. G. Saliji, 63. Spilár. Rozhodovali: Kubuš - R. Bednár, V. Snášel, vylúčení: 4:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4594 divákov

Už po pár sekundách sa dostal do výbornej príležitosti Jenčík, ale zoči-voči Lacovi nepochodil. Čo nevyšlo domácim o tri minúty neskôr predviedli hostia, ktorí sa po dorazenom puku Ručkaya ujali vedenia 1:0. Košičania pridali smerom dopredu, no ani pekná kombinácia Tomíka s Kristekom z 9. minúty neskončila gólom. Nitrania udreli opäť o dve minúty, keď Halász najprv pekne zasiahol, no dezorientovaný ležiac na zemi inkasoval z hokejky Garipa Salijiho, ktorý pohodlne zvýšil na 2:0. Hostia boli pri chuti a v 14. minúte sa do samostatného úniku dostal jeho brat Samir, ktorý však nechal vyniknúť Halásza. "Oceliari" si vypracovali optický tlak, ale ani najväčšia príležitosť, paradoxne počas oslabenia o jedného hráča, minútu pred koncom prvej časti neskončila po strele Grona za chrbtom hosťujúceho gólmana. Úvod druhého dejstva sa niesol v znamení tlaku košického tímu, ktorý s pribúdajúcimi minútami narastal. Do dobrých príležitostí sa postupne dostali Kristek s Gronom, ale presným zakončením sa skončila až strela Tomíka a domáci sa vrátili späť do zápasu - 1:2. Košičania pokračovali v ofenzíve a v 35. minúte nastrelil puk na bránu hostí z ľavej strany Frolík, Laco ho vyrazil priamo na svojho spoluhráča, od ktorého sa puk vrátil späť ku gólmanovi a Miklík ho šikovne prestrčil pomedzi betóny - 2:2. V záverečnej tretine sa začalo prakticky odznova, obidve mužstvá sa snažili dostať do vedenia, ale brankári úspešne likvidovali strelecké pokusy. Nitrania sa spoliehali najmä obranu a do brejkov vyrážali len ojedinele, pričom ich strelecké pokusy prichádzali z väčších vzdialeností. To im však stačilo na to, aby po šesťdesiatich minútach svietil na ukazovateli skóre nerozhodný stav 2:2. Počas predĺženia vsietil v 63. minúte víťazný gól hostí Spilár, ktorý vymietol ľavý horný roh.

Rostislav Čada, tréner Košíc: "V piatom domácom stretnutí sme nemali dostatočnú koncentráciu, agresivitu a nasadenie. Inkasovali sme dva góly zo štandardných situácií po individuálnych chybách v obrane. Po poprehadzovaní útočných formácií sa nám podarilo pod veľkým tlakom v druhej tretine vyrovnať a bohužiaľ v predĺžení prišla opäť individuálna chyba brániaceho hráča. Tým sa rozhodlo o výsledku stretnutia."
Rudolf Uličný, tréner Nitry: "Sme v situácii, že každý bod je dobrý. Dali sme sa dokopy vo vnútri mužstva. Bol to zápas rozličných tretín. V prvej sme okrem vsietených gólov mali dostatok šancí, druhá tretina bola výrazná pre Košice a tretie dejstvo bolo vyrovnané. Sme radi, že sme tu bodovali. Potešil by nás aj bod, toto je niečo naviac."

Hokejisti bratislavského Slovana vo štvrtok zvíťazili v zápase 13. kola Slovnaft extraligy nad HKM Zvolen 4:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v 64. minúte Martin Hujsa.

Slovan Bratislava - HKM Zvolen 4:3 pp (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Góly: 12. Richard Huna, 36. Bakoš, 46. Lipiansky, 64. Hujsa - 11. Kovář, 29. Hraško, 45. Marcinek. Rozhodovali: Müllner - Výleta, Šefčík, vylúčení: 2:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 2830 divákov

Už po šestnástich sekundách hry našiel Hujsa voľného Demela, ktorý mal otvorenú cestu až k bráne, no Kristín jeho blafák vystihol. Práve pri Demelovom vylúčení sa hostia usadili v pásme Slovana, no k vážnejšiemu ohrozeniu brány Slovana sa nedostali. Až do polovice úvodnej tretiny diváci sledovali predovšetkým boj o stredné pásmo s minimom streleckých pokusov. Zvolenčania otvorili skóre v 11. minúte, keď Kovář prekonal Konráda strelou medzi betóny. Domáci odpovedali hneď v nasledujúcej minúte počas presilovej hry zásluhou Richarda Hunu, ktorému do tandemu pristavil puk Lipiansky - 1:1. Tri minúty pred prvou sirénou Barinka na pravej strane spracoval ťažkú prihrávku a jeho tvrdý príklep narobil Konrádovi starosti.
      Hokej chudobný na gólové šance pokračoval aj na začiatku druhej tretiny. V 25. minúte si pekne vymenili puk Baláž s Pucherom a hoci domáci brankár skončil na zadku, puk do siete nepustil. O dve minúty mal obrovskú šancu v početnej výhode Róbert Huna, no sám pred bránou ani na dvakrát neprekonal zvolenského gólmana, ktorý sa obzvlášť pri dorážke zaskvel fantastickým zákrokom. V tej istej presilovke stratil puk na modrej čiare Frühauf a zvolenský obranca Hraško samostatný únik s prehľadom zakončil - 1:2. V 33. minúte sa rútil sám na brankára aj Hujsa, no minul priestor troch žrdí. Slovanu sa podarilo vyrovnať o tri minúty, keď Bakoš využil zlé striedanie hostí a na dvakrát prepasíroval puk za Kristína - 2:2.
      Vstup do tretieho dejstva vyšiel lepšie hosťom, ktorí sa aj do tretice dostali do vedenia, keď Marcinek strelou z veľkého uhla prekvapil Konráda - 2:3. Radosť Zvolenčanov nemala dlhé trvanie, keď o necelú minútu Kristín nestihol zareagovať na Frühaufovu strelu, ktorú pred ním ešte tečoval Lipiansky - 3:3. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času mal šancu strhnúť víťazstvo na stranu Slovana Richard Huna, ale jeho prudkú strelu z medzikružia Kristín dokázal vytesniť ľavým betónom. Zvolen prežil v závere aj Juríkovo vylúčenie a na rad muselo prísť predĺženie. V ňom o zisku dvoch bodov pre domácich rozhodol Hujsa, ktorý sa najlepšie zorientoval v skrumáži pred zvolenskou bránou.

Ernest Bokroš, tréner Zvolena: "Možno to vyznie neskromne, ale dnes so ziskom bodu nemôžeme byť spokojní. Trikrát sme viedli a trikrát sme súperovi po hrubých chybách dovolili vyrovnať. V závere sme sa nechali zbytočne vylúčiť, pre nás to už začína byť veľmi zlé. Napriek tomu, že na ľad posielame skúsených hráčov, tak nevieme zvládať závery zápasov. Inak sme videli iba priemerné stretnutie."
Miroslav Miklošovič
, asistent trénera Slovana: "Musíme byť spokojní s dvoma bodmi, doťahovali sme súperov náskok. Hráčom patrí chvála za to, že vždy sa dokázali výsledkovo dotiahnuť. Dopustili sme sa mnohých chýb, aj v presilovke, čo by sa nemalo stávať. V predĺžení sa nám podarilo streliť gól, s tým môžeme byť spokojní."

Súvisiace články