Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Skalici letná príprava pod Oremusovým vedením, káder sa riadne skresal
Zdielať na

V Skalici letná príprava pod Oremusovým vedením, káder sa riadne skresal

Príprava potrvá do konca júna

Tú neúspešný štvrťfinalista odštartovali už pod staronovým kormidelníkom Petrom Oremusom, s ktorým v sezóne 2008/2009 vybojovali strieborné medaily. Oremus sa na Záhorie vrátil po ročnom účinkovaní na lavičke HC K CERO Nitra, ktorú vytiahol až do semifinále play off. Jeho asistentom bude Martin Pešout, ktorý viedol Skaličanov v úlohe hlavného trénera v uplynulej sezóne.

Káder Skalice sa riadne skresal, z hráčov minulej sezóny v ňom zostalo len 13 hráčov. Po dvoch sezónach v ňom bude chýbať aj Žigmund Pálffy, ktorý sa napriek stále platnej zmluve vyjadril, že v slovenskej extralige už hrať nechce. Novými tvárami, ktoré sa zapojili do prípravy sú brankár Vlastimil Lakosil z Nitry, obrancovia Petr Kumstát z Liptovského Mikuláša, Michal Školiak zo Spišskej Novej Vsi a útočníci Jura Prokop zo Spišskej Novej Vsi, Rastislav Konečný z Piešťan a Marcel Holovič z Trnavy. Príležitosť v tejto fáze prípravy dostali aj viacerí skalickí odchovanci.

"V tíme Skalice nastala po lanskom ročníku veľká obmena kádra a dnes sa nám do prípravy zapojilo 23 hráčov," uviedol staronový šéf lavičky Peter Oremus, ktorý sa s vedením HK 36 dohodol na trojročnom kontrakte. "O mojom návrate rozhodol predovšetkým veľký záujem zo strany Skalice, ako aj to, že tu žijem. Po poslednej sezóne tu prišlo k veľkým zmenám, šancu dostanú talentovaní mladí chlapci a chceme, aby sa postupne zapracovali do tímu."

Na margo prípravy uviedol, že potrvá do konca júna, potom si hráči vyčerpajú dovolenky a na konci júla budú pokračovať už v príprave na ľade.

Súvisiace články