Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovan zmietol Zvolen 8:2, Nitra prekvapila v Banskej Bystrici
Zdielať na

Slovan zmietol Zvolen 8:2, Nitra prekvapila v Banskej Bystrici

HC'05 B. Bystrica - HC Nitra 3:4 sn

HC'05 B. Bystrica - HC Nitra 3:4 sn (2:1, 1:1, 0:1, - 0:0, 0:1)
Góly: 6. Pardavý (Frühauf, Bulík), 7. Frühauf (Pardavý, Bulík), 23. Biro (Hlinka) - 5. Kmeč (Mir. Štefanka), 24. Slovák (Kováčik, Jass), 47. Kováčik (Slovák, Čaládi), rozh. sam. nájazd Saliji. Rozhodcovia Ország, Halecký - Gajan, V. Snášel, vylúčení 8:6, presilovky 2:1, v oslabení 0:0, 3289 divákov.
Na zápasy: 0:1

Domáci vedomí si dôležitosti prvého výkroku v play off pôsobili spočiatku nervózne, vystrašil ich aj Gráčik v 5. min a o pár sekúnd neskôr po vyhratom buly Štefanku úvodný gól Kmeča. Našťastie pre nich sa začala zohrievať trestná lavica hostí a z presiloviek vyžmýkali až dva góly. Najskôr Pardavý v 6. min vyrovnal po nahrávke Frühaufa a v 7. min obranca Frühauf bombou pod žŕdku vyvolal v domácom tíme eufóriu. Aj druhá tretina bola v znamení prelievania útokov a aj dvoch na seba nadväzujúcich gólov. V 23. min Birovi pomohol pri zdanlivo neškodnej strele zakrytý výhľad Lakosila, v ďalšej minúte však Slovák po rýchlom protiútoku efektným spôsobom prekonal Petríka. Domáci si komplikovali situáciu aj naďalej, od 30. min postupne až traja hráči pykali za fauly, no Nitrania ani v presilovke o dvoch hráčov, aj keď pomerne krátkych, si poriadnu šancu nevypracovali. V 39. min Pardavého lišiacke obkrúženie bránky spôsobilo v obrane súpera chaos a veľa nechýbalo, aby si jeho strela našla medzierku do bránky. V úvode tretej tretiny Rumpel napálil do Lakosila, z protiútoku pohrozil Saliji a aj Ďurkechova bomba v 43. min poriadne pozvŕtala Petríka v bránke. V gólovej šanci sa v 44. min ocitol po ofsajdovej situácii nitriansky Slovák, presne však nezakončil, rovnako ako domáci Hlinka o minútu neskôr. V 47. min benevolenciu domácich obrancov potrestal vyrovnávajúcim gólom v presilovke Kováčik po spolupráci so Slovákom a zrodila sa záverečná dráma. V 53. min Drotár nepochodil pred Lakosilom, na druhej strane Vlk pred Petríkom, zmätkov pribúdalo a len sa čakalo na osudovú chybu. V 55. min po vylúčení Diana mali hostia výhodu presilovky, Petrík pri kanonáde striel čaroval, vychytal aj šancu Ručkaya a postaral sa o predĺženie. Tesne pred záverom riadneho času mohol rozhodnúť domáci Češík, no predĺženiu po Lakosilovej bravúre nezabránil. V 63. min sa nechal vylúčil Špelda a domáci z presilovky štyroch na troch vyťažili len šancu Hlinku. Tajničku napokon vyriešili samostatné nájazdy a rozhodujúci gól Salijiho.

Milan Staš, tréner B. Bystrice: "Bol to viac boj ako hra. Po pohodlnom náskoku sme mohli zápas dohrať, no začali sme kopiť chybu na chybu a nechali súpera vyrovnať. Na domáce prostredie sme si nevytvorili dostatočný tlak. Ku koncu a v predĺžení bol súper o niečo lepší, samostatné nájazdy, aj keď sa nám v sezóne darili, sme nezvládli. Musíme zdvihnúť hlavy a stav série v nedeľu vyrovnať."
Peter Oremus, kouč Nitry: "Diváci na štadióne i obrazovkách si prišli na svoje, videli všetko, aj góly a tvrdé zákroky. Náš výkon gradoval, hráči poplnili všetky taktické úlohy a v tomto výkone chceme pokračovať."

Slovan Bratislava - HKM Zvolen 8:2 (3:0, 3:0, 2:2)
Góly:  8. Sersen (Vaic), 15. Vaic (Kuľha, Kováčik), 15. Hudec (Sersen, Ró.Huna), 29. Vaic (Lažo, Sersen), 33. Skokan (Hujsa, Demel), 40. Ró.Huna (Tesařík, Nedorost), 42. Lažo (Vaic, Lipiansky), 54. Kuľha (Vaic, Hujsa) - 49. Čierny (Pucher), 59. Juraško (Pucher, Nedvěd). Rozhodcovia: J. Konc, Višňovský - Bundil, Stano, vylúčení: 4:8, navyše Urban (Zvolen) na 10. minút nešportové správanie, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, bez striedaní, 2617 divákov
Na zápasy: 1:0

V úvode zápasu obe mužstvá nevyužili po jednej presilovke. N prekvapenie boli nebezpečnejší hostia, ale svoje príležitosti nedotiahli do úspešného konca. Pykali za to v 8. minúte, keď po Vaicovej prihrávke od modrej prepálil Kristína obranca Sersen. Zvolenu sa potom stali osudnými dve vylúčenia. V 40-sekundovej presilovke o dvoch hráčov Vaic zvýšil v 15. minúte na 2:0 a v pokračujúcej o jedného hráča o 26 sekúnd Hudec upravil na 3:0. Hostia aj pod dojmom nepriaznivého stavu boli v prostrednej časti takmer neškodní. Slovan aj bez väčšieho nasadenia kontroloval priebeh a ďalším troma presnými zásahmi doviedol tento súboj, od ktorého sa čakalo predsa len viac, do bezproblémového diania. To sa potvrdilo v úvode záverečného dejstva, keď domáci využili rýchlo ďalšiu presilovku zásluhou Laža. Diváci si začali pýtať desiatku a aj keď sa ju Bratislavčanom nepodarilo dosiahnuť, konenčý výsledok potrvdil tohtosezónny tabuľkový prepad Zvolena od Slovana. Hostia sa zmohli len na jeho kozmetickú úpravu, keď za stavu 7:0 z presilovky skóroval Čierny a v samom závere ešte korigoval Nedvěd. 

Súvisiace články