Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hokejovú reprezentáciu povedie ďalej Craig Ramsay, prezradili aj ciele na ďalšiu sezónu
Zdielať na

Hokejovú reprezentáciu povedie ďalej Craig Ramsay, prezradili aj ciele na ďalšiu sezónu

BRATISLAVA / Trénerom Slovenskej hokejovej reprezentácie zostáva aj naďalej Kanaďan Craig Ramsay. Skúsený kanadský odborník viedol národný tím SR aj v predchádzajúcich dvoch sezónach. Generálnym manažérom zatiaľ zostáva súčasný prezident SZĽH Miroslav Šatan, počas sezóny sa to ale môže zmeniť.

"Viem, čo obnáša pozícia generálneho manažéra, ide najmä o obdobia pred turnajmi. Pred nimi sa budem viac venovať práci manažéra, inak budem viac prezidentom zväzu," ozrejmil Miroslav Šatan. Pod taktovkou Ramsayho obsadili Slováci na ostatných dvoch majstrovstvách sveta zhodne 9. miesto. Podarilo sa im to na šampionáte v Dánsku v roku 2018 aj v máji tohto roka v domácom prostredí. Craig Ramsay povedie tím SR na MS 2020 vo Švajčiarsku a tiež bude hlavným trénerom počas augustovej kvalifikácie o postup na OH 2022 v Pekingu. "S Craigom sme sa dohodli na rovnakých podmienkach, aké mal doteraz," informoval Šatan. Jeho dohodu s kanadským koučom ešte musí vo štvrtok odobriť výkonný výbor SZĽH.

Hlavný kouč tímu Slovenska by mal pricestovať naspäť v úvode októbra. Zatiaľ nie je jasné, s akým realizačným tímom bude Craig Ramsay pracovať. "Po domácich MS som mal obavy, či sa nám podarí dohodnúť s Craigom. Čakalo sa aj na voľby vo zväze. Keď sme sa začali baviť o možnej spolupráci, všetko išlo ľahko," povedal Šatan a doplnil: "Akceptoval hneď prvý návrh, ktorý sme mu dali."

Zaujme miesto aj nový kouč Petrovický? 

Šatan ráta s tým, že od januára sa do realizačného tímu zapojí aj nový kouč "dvadsiatky" Róbert Petrovický. "Radi by sme ho videli v tíme," povedal Šatan a priblížil aj ciele národného tímu na nasledujúci rok: "Na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku chceme byť vyššie ako v ostatných rokoch, teda postúpiť do štvrťfinále. V auguste potom musíme na olympijskom kvalifikačnom turnaji, ktorý chceme organizovať doma, zdolať troch súperov, aby sme postúpili na olympiádu do Pekingu."

Súvisiace články