Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Českí hokejisti zdolali Talianov s výrazným gólovým rozdielom. Fínsko je novým lídrom A-skupiny
Zdielať na

Českí hokejisti zdolali Talianov s výrazným gólovým rozdielom. Fínsko je novým lídrom A-skupiny

Zdroj: SITA

BRATISLAVA/KOŠICE / V piatkovom večernom zápase zdolali Českí hokejisti Taliansko s výrazným rozdielom 8:0.

Favorizované Česko potvrdilo predpoklady fanúšikov a talianskych hokejistov zdolalo s výsledkom 8:0. V prvej tretine padol jeden gól, v druhej štyri a v poslednej tri góly. Zverenci Miloša Říhu potvrdili papierové predpoklady a v tabuľke bratislavskej skupiny sa dotiahli na 12-bodových Rusov a Švajčiarov. Naopak, hráči z Apeninského polostrova neskórovali ani v piatom dueli na turnaji a sú poslední s hrozivým skóre 0:38.

Čechov poslal do vedenia v ôsmej minúte plzenský útočník Milan Gulaš. Ten sa pripojil k tímu až v priebehu šampionátu a skóroval hneď vo svojom prvom stretnutí. Taliani dlho držali krok s veľkým favoritom, ale na kolená ich zrazil kuriózny zásah Radka Gudasa.

https://www.youtube.com/watch?v=33XSju9x7jM

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili nad hráčmi Veľkej Británie 5:0 v piatkovom večernom zápase základnej A-skupiny na 83. majstrovstvách sveta na Slovensku. Severania mali v košickej Steel aréne od úvodných minút hernú prevahu, ale gólovo ju vyjadrili až v druhej tretine. Na jej začiatku využil presilovku Toni Rajala, ktorý presnou strelou švihom prekonal Bena Bownsa. V 26. min sa presadil podobným spôsobom Atte Ohtamaa, jeho pokus od modrej čiary skončil nechytateľne pod brvnom.

Tretí presný zásah Fínov pridal Joel Kiviranta, keď uspel dorážkou z tesnej blízkosti. Suomi kontrolovali dianie na ľade aj v záverečnom dejstve a pridali ďalšie dva góly. Do prázdnej bránky namieril Kristian Kuusela a následne využil presilovku Mikko Lehtonen. Fíni si v piatom zápase na šampionáte pripísali štvrté víťazstvo a v priebežnej tabuľke A-skupiny figurujú na líderskej pozícii so ziskom trinástich bodov.

Súvisiace články