Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Javorové listy porazili Francúzov. Švédi majú za sebou ďalší zápas s vysokým skoré, Rakúšanov zdolali
Zdielať na

Javorové listy porazili Francúzov. Švédi majú za sebou ďalší zápas s vysokým skoré, Rakúšanov zdolali

BRATISLAVA/KOŠICE / Švédi na štadióne Ondreja Nepelu porazili Rakúsko so skoré 9:1. Výhra ich teraz posunula na štvrté miesto v tabuľke. V rovnakom čase sa v košickej Steel Aréne odohral zápas medzi Kanadou a Francúzskom. Javorové listy svojho súpera porazili 5:2 a pripísali si tri body.

Prvý gól Švédov prišiel hneď na začiatku prvej tretiny v prvej minúte. Tu sa ale rozhodne nezastavili a s pukom v prvej tretine zápasu skórovali ešte päťkrát. Rakúska hokejová reprezentácia skórovala až v tretej tretine, kedy v 47. minúte a 46 sekunde rýchlym blafákom zavesil do brány puk Michael Raffl.  Švédom nakoniec ale podľahli 1:9.  Hoci ich prvé tri zápasy v B-skupine nevyniesli do prvej štvorky, výhrou nad Rakúšanmi sa všetko zmenilo. 

Rakúsko sa tak teraz asi začne zmierovať s tým, že sa na ľad postaví proti Nórsku alebo Taliansku. 

Po dvojdňovej prestávke si Kanaďania zmerali sily v zápase s Francúzmi. Kanada má za sebou tak už štyri zápasy. V prvých troch si javorové listy pripísali šesť bodov, keďže okrem nás porazili aj outsidera skupiny Veľkú Britániu. 

Francúzi bodovali v zápase ku konci druhej tretiny v 36. minúte, kedy sa o gól postaral Damien Fleury. Po druhýkrát znížili skóre v tretej tretine krátko pred 43. minútou. Puk cez lapačku francúzskeho brankára Harta strelil do brány Anthony Rech. Kanadskí hokejisti aj napriek snahe Francúzov zápas v košickej Steel Aréne vyhrali 5:2. 

Pozrite si najlepšie momenty zo zápasu Kanada- Slovensko:

Pozrite si najlepšie momenty zo zápasu Česko - Švédsko:

Súvisiace články