Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Posielajte Zedníkovi odkazy!
Zdielať na
Hokej

Posielajte Zedníkovi odkazy!

Richard Zedník je chvalabohu z najhoršieho vonku. Jeho hokejový klub vytvoril na svojej stránke priestor pre jeho fanúšikov. <b>VIDEÁ: Vlado Országh o Zedníkovom zranení, lekár o Zedníkovom zranení</b>

Slovenskí aj zahraniční fanúšikovia slovenského hokejového útočníka a vynikajúceho hráča Florida Panthers si už môžu vydýchnuť. Všetci s napätím sledovali, ako dopadne prípad Richarda Zedníka, ktorému spoluhráč Olli Jokinen preťal krčnú tepnu korčuľou.

Pred očami tisícky divákov, vlastných spoluhráčov i protihráčov z Buffala mohol Zedník v priebehu pár sekúnd vykrvácať a zomrieť. Hokejista si však až prekvapujúco zachoval chladnú hlavu a začal na krk, kde mal prerezanú krčnú tepnu, zásobujúcu mozog, tlačiť a ihneď dokorčuľoval na striedačku. Týchto pár sekúnd rozhodlo a Zedník si zachránil život.

Momentálne je z najhoršieho vonku, úraz totiž mohol mať fatálne dôsledky ako ochrnutie, riziko ischémie. Webstránka Floridy Panthers poskytla priestor fanúšikom, aby Richardovi zanechali odkaz. Už v priebehu prvých pár hodín ich prišlo niekoľko tisíc.

Zdielať na