Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Martina Fehérváryho si v 2. kole draftu vybral tím Washington Capitals
Zdielať na

Martina Fehérváryho si v 2. kole draftu vybral tím Washington Capitals

Archívna reportáž

DALLAS / Osemnásťročný obranca Martin Fehéváry sa stal prvým draftovaným Slovákom vo výbere nováčikov. Vybral si ho tím Washington Capitals, ktorý je aktuálnym víťazom Stanleyho pohára.

Slovenského hokejistu Martina Fehéváryho si vo vstupnom drafte do NHL 2018 vybral aktuálny víťaz Stanleyho pohára Washington Capitals v 2. kole z celkového 46. miesta. Stal sa prvým draftovaným Slovákom v tohtoročnom výbere nováčikov. Je zároveň najvyššie zvoleným hokejistom spod Tatier od roku 2015, keď si rovnako v druhom kole, ale zo 43. pozície vybrala Tampa Bay obrancu Erika Černáka.

Osemnásťročný obranca odohral uplynulý ročník v drese IK Oskarshamn v druhej najvyššej švédskej súťaži Allsvenskan, v 50 zápasoch nazbieral 10 bodov (2+8). V jednom dueli sa predstavil aj v najvyššej súťaži SHL, nastúpil za HV 71 Jönköping, kde by mal pôsobiť v nasledujúcej sezóne. Rodák z Bratislavy sa v SHL premiérovo predstavil už v ročníku 2015/2016 ako najmladší cudzinec v histórii. V aktuálnej sezóne reprezentoval Slovensko na MS hráčov do 20 rokov, ale vybojoval si aj nomináciu na seniorský šampionát do Dánska, kde si v siedmich dueloch pripísal si dve asistencie.

Súvisiace články