Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Washington Capitals po prvýkrát zodvihol Stanleyho pohár. Ovečkin tak porazil Tatara
Zdielať na

Washington Capitals po prvýkrát zodvihol Stanleyho pohár. Ovečkin tak porazil Tatara

LAS VEGAS / Slávny Stanley cup získalo v kanadsko-americkej profilige už 22 klubov. Prvý raz si najcennejšiu hokejovú trofej vybojovali aj hráči Washingtonu Capitals

Za cenným hokejovým grálom ťahal hráčov Washingtonu najmä Alexander Ovečkin. Ruský hokejový bohatier skóroval aj v piatom finálovom súboji v Las Vegas a s 15 gólmi sa stal najlepším kanonierom tohtoročného play-off NHL. V drese domáceho tímu Vegas Golden Knights si síce zahral slovenský krídelník Tomáš Tatar, ktorý si pripísal aj asistenciu pri úspešnom zásahu Perrona, no po zápase bol určite sklamaný. 

Zlatí rytieri snažiaci sa svoju premiérovú sezónu v profilige ozdobiť ziskom najcennejšej trofeje, totiž neuspeli. Na domácom ľade Washingtonu podľahli 3:4 a celú finálovú sériu prehrali 1:4. Triumf hostí pečatil víťazným gólom Dán Lars Eller. No a potom už prišiel okamih, na ktorý fanúšikovia Washingtonu čakali 43 rokov .Premiérovo - od založenia klubu- ich hráči zodvihli nad hlavy Stanelyho pohár. " V tejto organizácii pôsobím už trinástu, či štrnástu sezónu, nečakal som, že to bude až také náročné. Som plný emócii a veľmi, veľmi šťastný!", vyjadril sa Alexander Ovečkin kapitán Washington Capitals. 

Alexander Ovečkin, ktorý v play-off NHL nazbieral až 27 bodov si okrem Stanle cupu prevzal aj Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča.

Pozrite si video tlačovky s Ovečkinom a následné oslavy: 

Súvisiace články