Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prvé víťazstvo pre Slovákov na MS. V zápase s Rakúšanmi sa zrodil náš 24. triumf
Zdielať na

Prvé víťazstvo pre Slovákov na MS. V zápase s Rakúšanmi sa zrodil náš 24. triumf

KODAŇ / Slovenskí hokejisti boli v utorňajšom zápase proti Rakúšanom veľkým favoritom. Začiatok prvej tretiny zápasu otvoril rakúsky hráč Lebler, no Haščák mu na jeho gól dal rýchlu odpoveď. Zápas sa pre Slovensko tentokrát skončil úspešne a tak máme na svojom konte,konečne, plný bodový zisk.

Skóre stretnutia základnej A-skupiny v kodanskej Royal Arene otvoril Brian Lebler, následne mu ale rýchlim gólom odpovedal Marcel Haščák. Pre Haščáka to bol jeho premiérový zásah na MS v kariéreDruhý presný zásah tímu slovenskej reprezentácie pridal po návrate z trestnej lavice Tomáš Jurčo. O tretí gól sa postaral obranca Christián Jaroš. Jeho zásah ale musel potvrdiť aj videorozhodca. 

Hoci to v niektorých minútach nevyzeralo pre Slovákov najlepšie, nevzdávali sa a zápas ukončili 4:2. Slovákom nevyšiel vstup do tretieho dejstva. P. Schneider si poradil s brániacim Fehérvárym a zakončil do hornej časti bránky. V záverečných piatich minútach tretej tretiny Rakúšania vystupňovali tlak, Rybár bol v plnej permanencii. Minútu a pol pred sirénou Starkbaum opustil bránku a Rakúšanom pribudol muž v poli. Nasledoval oddychový čas zverencov trénera Rogera Badera a 80-sekundová hra bez brankára. Napokon sa Slováci dočkali aj štvrtého gólu, do prázdnej bránky skóroval Krištof s výrazným prispením rakúskeho útočníka Zwergera. Potom hral slovenský výber dve presilovky, no nevyužil ani jednu z nich. Súper sa v oboch prípadoch poľahky ubránil.

Hoci to v niektorých minútach nevyzeralo pre Slovákov najlepšie, nevzdávali sa a zápas ukončili 4:2. Počas zápasu odohrali niekoľko presiloviek, ktoré rozhodne prispeli k nášmu víťazstvu nad Rakúskom. 
Po prvýkrát na MS 2018 tak zaznela Slovenská hymna. Najlepším hráčom zápasu sa tento raz stal Christián Jaroš. 

V jubilejnom 30. vzájomnom zápase sa zrodil 24. triumf Slovákov, ďalšie dve stretnutia sa skončili nerozhodne a Rakúšania uspeli štyrikrát. 

Zostava zápasu:
Slovensko: Rybár (Godla) - Sekera, Čajkovský, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Jánošík, Grman - Jurčo, Krištof, Nagy - Haščák, Hovorka, Bakoš - Bondra, Buc, Svitana - Kudrna, Marcinko, Cingel.
Rakúsko: Starkbaum - Unterweger, Schumnig, S. Ulmer, Viveiros, Schlacher, Heinrich, Altmann, Peter - Ganahl, Hundertpfund, Schneider - Hofer, Michale Raffl, Lebler - Zwerger, Haudum, Komarek - Rauchenwald, Obrist, Spannring

Pozrite si archívnu reportáž o tom ako sa hokejisti pripravovali na svoj prvý zápas: 

Súvisiace články