Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovenskí hokejisti opäť nezdolali svojho súpera, Švajčiari hviezdili od prvej tretiny
Zdielať na

Slovenskí hokejisti opäť nezdolali svojho súpera, Švajčiari hviezdili od prvej tretiny

Archívna reportáž

KODAŇ / V nedeľu odohrala naša Slovenská hokejová reprezentácia svoj druhý zápas na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku. Na ľad sa postavili proti Švajčiarom, ktorým jednoznačne tento zápas patril už od prvej tretiny. Slovákom sa tak ani tentokrát nepodarilo svojho súpera zdolať, a so Švajčiarskom prehrali.

V kodanskej Royal Arene skóre nedeľňajšieho zápasu základnej A-skupiny otvoril v prvej tretine útočník Tristan Scherwey, v úvode druhej časti pridal druhý presný zásah švajčiarskeho družstva Mirco Müller. Už od začiatku zápasu bolo očividné, že Švajčiari svojou hrou nad Slovákmi prevyšujú.

Slovenskí hokejisti ich iba občas dokázali zatlačiť do defenzívy. Napriek niekoľkým streleckým pokusom či presilovkám sa našim hokejistom nepodarilo streliť ani jeden gól. Po sobotňajšej prehre s Českom 2:3 po predĺžení, prišiel ďalší neúspech. Zápas proti Švajčiarom tak v riadnom hracom čase skončil pre Slovensko 0:2. Ocenenie najlepší hráč zápasu si odniesol kapitán Andrej Sekera.  

V 69. vzájomnom zápase sa zrodilo 33. víťazstvo Švajčiarov, osem duelov sa skončilo nerozhodne a Slováci majú na svojom konte 28 triumfov.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v základnej A-skupine v kodanskej Royal Arene získali zatiaľ iba jeden bod, najbližšie vyzvú v utorok popoludní o 16.15 hodine Rakúšanov. 

Zostava Slovenska a Švajčiarska vyzerala nasledovne: 
Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Graňák, Marek Ďaloga, Jaroš, A. Jánošík, Fehérváry - Jurčo, Krištof, L. Nagy - Marcel Haščák, J. Mikúš, M. Bakoš - D. Bondra, Buc, Svitana - Skalický, T. Marcinko, Cingeľ
Švajčiarsko: Berra - Diaz, Mirco Müller, Untersander, Kukan, Fora, Frick, Genazzi - Scherwey, Haas, Rod - Niederreiter, Corvi, Hofmann - S. Moser, Vermin, Riat - Schäppi, Baltisberger

Pozrite sa ako sa naša reprezentácia pripravovala na svoj prvý zápas na MS v Dánsku: 

Súvisiace články