Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovenský hokejista Peter Cehlárik dal svoj prvý gól v NHL
Zdielať na
Hokej

Slovenský hokejista Peter Cehlárik dal svoj prvý gól v NHL

SAN JOSE / Slovenský hokejista Peter Cehlárik má za sebou gólový debut v NHL. Dvadsaťdvaročný žilinský rodák sa v 7. minúte sobotňajšieho súboja San Jose - Boston postaral o vyrovnanie hostí na 1:1. Boston napokon zvíťazil 3:1, slovenský útočník odohral na ľade takmer 14 minút a skončil zápas s plusovým bodom. Jeho o 18 rokov starší krajan a kapitán Bruins Zdeno Chára bol s takmer 27 minútami najviac vyťaženým hráčom svojho tímu. Pripísal si 3 strely, 2 "hity", 3 zablokované strely a rovnako jednu plusku na konci.

Cehlárik pri góle vyťažil z výbornej individuálnej práce spoluhráča Jaka DeBruska, ktorý sa natlačil pred brankára domácich Aarona Della. DeBruskov pokus Dell iba vyrazil pred seba, kde bol pripravený Cehlárik a bekhendom poslal puk do siete.

Mladý slovenský krídelník sa dočkal prvého gólu v treťom zápase v tejto sezóne NHL a celkovo v štrnástom v profilige v kariére. Na konte má aj dve asistencie, ešte z uplynulej sezóny.

Cehlárik je len štvrtým slovenským hráčom, ktorý strelil gól v tomto súťažnom ročníku NHL. Po päť presných zásahov majú na konte útočníci Tomáš Tatar a Richard Pánik, dvakrát skóroval obranca Zdeno Chára. Cehlárik v aktuálnej sezóne odohral šesť duelov aj v nižšej zámorskej súťaži AHL za Providence Bruins, pripísal si v nich tri góly a tri asistencie. Na svojom konte by mal aj väčšiu porciu zápasov, no tri týždne nútene pauzoval pre problémy v dolnej časti tela.

Len tretí Slovák

Chicago zvíťazilo na ľade obhajcu trofeje Pittsburghu 2:1 a bol pri tom aj slovenský krídelník Richard Pánik. Do tabuľky produktivity sa nezapísal, počas 16:45 minút na ľade dvakrát vystrelil a odsedel si aj 2 trestné minúty. O treťom triumfe Blackhawks z ostatných štyroch zápasov rozhodol v 49. min v presilovke ruský útočník Arťom Anisimov, ktorý skóroval desiatykrát v sezóne a po piaty raz v ostatných troch zápasoch. Penguins prehrali v riadnom hracom čase v tejto sezóne na domácom ľade vôbec po prvý raz. 

Z možnej slovenskej brankárskej konfrontácie v súboji Tampa Bay - NY Islanders (3:5) nebolo nič, keďže tréneri nedali priestor Petrovi Budajovi na domácej, resp. Jaroslavovi Halákovi na hosťujúcej strane. Islanders nečakane zvíťazili na ľade lídra súťaže 5:3 a pretrhli Tampe sériu 5 víťazstiev. Keď na začiatku tretej tretiny Anders Lee druhým gólom v zápase zvýšil na 4:0 pre "ostrovanov", bolo takmer rozhodnuté.

"Blesky" sa síce ešte dostali na 3:4, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Ich nádeje definitívne zmaril gól kapitána hostí Johna Tavaresa necelých 22 sekúnd do prázdnej bránky.

Súvisiace články