Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovan doma opäť prehral, dostal dva góly za 16 sekúnd
Zdielať na

Slovan doma opäť prehral, dostal dva góly za 16 sekúnd

Archívna reportáž

BRATISLAVA / HC Slovan Bratislava si v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pripísal ďalšiu domácu prehru, keď v piatok večer podľahol Neftechimiku Nižnekamsk 3:4 po predĺžení. Zverenci trénera Miloša Říhu doma neuspeli už v treťom súboji za sebou.

Slovan viedol gólom Mareka Viedenského, no hosťom sa podarilo otočiť troma gólmi. V 45. min skorigoval Nick Ebert a v 56. min vyrovnal Marek Viedenský. Druhý bod pre hostí zariadil Pavel Kulikov gólom desať sekúnd pred koncom predĺženia. Bratislavský klub má na svojom konte po piatku 8 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 11. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia v pondelok 8. septembra o 11.30 h na ľade Admiralu Vladivostok. Doma ich čaká duel až 20. septembra proti Kazani.

Hlasy:
Miloš Říha (tréner Slovana): "Konečne sme dali prvý gól a malo nás to naštartovať. Namiesto toho nás to uspelo a po troch chybách sme inkasovali. Pozitívne je, že sme sa ubránili viacerým presilovkám súpera. Za vývoj duelu je bod pre nás objektívny."

Lukáš Kašpar (útočník Slovana): "Začali sme slušne, ale potom sme po obrovských chybách inkasovali. Tretiu tretiu sme boli omnoho lepší a dotiahli sme sa na súpera. Tlačili sme, no v predĺžení sme opäť dostali gól."

Ivan Švarný (obranca Slovana): "Ťažko sa hodnotí bezprostredne po zápase. Mali sme dobrý vstup, no potom prišiel výpadok. Tretiu tretinu sme sa povzbudili a do hry vložili niečo pozitívne, prinieslo to so sebou aj dva góly. Škoda desiatich sekúnd v predĺžení, mohli sme ísť do nájazdov a tam je to vabank. Z tohto zápasu sme mohli vziať aj tri body, nie iba jeden."

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - piatok:

HC Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 3:4 po predĺžení (1:2, 0:1, 2:0 - 0:1)
Góly: 4. Viedenský (Meszároš, Švarný), 45. Ebert (Smoleňák, Viedenský), 56. Viedenský (Kašpar, Smoleňák) - 14. Šiksatdarov, 14. Sexton (Sergejev, Nestrašil), 24. Rau (Sergejev, Chajrullin), 65. P. Kulikov
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Skalický 5+DKZ za vrazenie na mantinel - P. Kulikov 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ansons (Lot.), Soin - Streľcov, Sysujev (všetci Rus.), 6780 divákov

Súvisiace články