Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Bickellovi diagnostikovali ťažkú chorobu, takto sa s ním lúčili v NHL
Zdielať na

VIDEO: Bickellovi diagnostikovali ťažkú chorobu, takto sa s ním lúčili v NHL

CAROLINA / Hráč Caroliny Hurricanes, Bryan Bickell, ukončí po sezóne definitívne svoju aktívnu kariéru v NHL. Dvojnásobnému víťazovi Stanleyho pohára minulý rok diagnostikovali roztrieštenú sklerózu. Napriek zlým prognózam sa Bickell v závere sezóny vrátil na ľad, no kariéru si už nepredĺži.

"Spoločne s rodinou som sa rozhodol, že s hokejom po sezóne končím, takže ma čakajú záverečné dva zápasy," povedal 31-ročný Kanaďan pre nhl.com ešte pred sobotňajším duelom so St. Louis.

Na jeho počesť mali na prilbe jeho spoluhráči číslo 29, ktoré nosí na drese. V tretej tretine dokonca na pár minút prerušili hru a Bickellovi diváci tlieskali v stoji. Zároveň mu ďakovali za skvelú dlhoročnú hráčsku kariéru a oddanosť, ktorú predvádzal dlhé roky v NHL. Bickellova kariéra sa definitívne skončí v nedeľu na ľade Philadelphie.

Kanaďan má s manželkou Amandou dve dcéry. V NHL má za sebou 394 štartov v základnej časti a pripísal si na svoje konto 66 gólov a 70 asistencií. Dlho pôsobil v Chicagu Blackhawks, ktoré ho draftovalo v roku 2004 zo 41. miesta.

S Chicagom sa radoval z dvojnásobného zisku Stanleyho pohára. Pred jeho poslednou sezónou zmenil pôsobisko a stal sa hráčom Caroliny. Za Hurricanes odohral len desať zápasov, v ktorých strelil jeden gól. 

Posledný gól strelil v nájazdovom rozstrele. 

Pozrite si archívnu reportáž NHL.

Súvisiace články