Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvojgólový Hossa, skóroval aj Tatar, Halák víťazne
Zdielať na

Dvojgólový Hossa, skóroval aj Tatar, Halák víťazne

NEW YORK / Najproduktívnejší slovenský hokejista v tejto sezóne NHL Marián Hossa po dvojzápasovej streleckej odmlke opäť skóroval, a to v utorok proti Arizone a hneď dvakrát.

Tridsaťsedemročný pravý krídelník dal polovicu gólov Chicaga pri víťazstve 4:0 a vyhlásili ho za prvú hviezdu stretnutia. Na konte má celkovo už 14 presných zásahov a medzi kanoniermi v lige mu patrí skvelá 5. priečka. Na víťazstve Blackhawks sa asistenciou podieľal aj Richard Pánik. Brankár Scott Darling zneškodnil všetkých 22 striel Coyotes a dokonale zastúpil zraneného Coreyho Crawforda.



Jaroslav Halák bol najzamestnanejším mužom počas newoyrského derby medzi jeho Islanders a Rangers. Už v prvej tretine čelil 16 strelám favorita, všetkým pokusom odolal. V zostávajúcich 40 minútach síce inkasoval dvakrát, ale predviedol ďalších 20 úspešných zákrokov, jeho tím zvíťazil 4:2 a natiahol sériu s minimálne bodom na päť zápasov. "Predviedli sme tímový výkon. Taký potrebujeme aj v ďalšom zápase vo štvrtok a počas celého mesiaca, keďže musíme zbierať body a víťaziť," uviedol podľa nhl.com 31-ročný slovenský brankár. Tohtosezónnu premiéru v NHL si v drese Rangers odkrútil slovenský útočník Marek Hrivík, keď nahradil v zostave Michaela Grabnera, ktorý odcestoval do rodného Rakúska na pohreb starej mamy. Za 10:07 min na ľade mal rodák z Čadce 2 strely a jeden mínusový bod.

Útočník Detroitu Tomáš Tatar dosiahol na ľade Winnipegu svoj štvrtý gól v ročníku. Jeho Red Wings tam po úvodnej tretine zaostávali 1:3, napokon zvíťazili 4:3 po samostatných nájazdoch. V drese domácich sa Marko Daňo prezentoval jednou asistenciou. Andrej Sekera bol najvyťaženejším hráčom Edmontonu na ľade Buffala, kde hostia podľahli 3:4 po predĺžení. Slovenský obranca odkorčuľoval 26:03 min a asistoval pri vedúcom góle Oilers na 3:2, domácim sa však 29 s pred naplnením riadneho hracieho času podarilo vyrovnať a v predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre Sabres svojím prvým zásahom v sezóne fínsky bek Rasmus Ristolainen.

Jakub Voráček 8,6 s pred koncom predĺženia rozhodol o triumfe Philadelphie nad Floridou 3:2. Flyers aj zásluhou dvoch gólov svojho najlepšieho kanoniera Wayna Simmondsa a 42 zákrokov brankára Steva Masona zvíťazili šiestykrát po sebe, čo je ich najdlhšia séria bez prehry za päť rokov, keď v decembri 2011 uspeli v siedmich dueloch bez prerušenia.

Súvisiace články