Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nemecký pohár: Víťazný vstup Slovákov, poradili si s domácimi
Zdielať na

Nemecký pohár: Víťazný vstup Slovákov, poradili si s domácimi

Zdroj: City-Press GbR

AUGSBURG / Hokejisti Slovenska v piatok výborne vstúpili do Nemeckého pohára v Augsburgu.

Zverenci trénera Zdena Cígera vo svojom prvom zápase na turnaji zdolali domácu reprezentáciu 3:1. O góly hostí sa postarali obranca Michal Čajkovský a útočníci Vladimír Dravecký s Tomášom Hrnkom. Za najlepšieho hráča výberu SR vyhlásili brankára Jaroslava Janusa, ktorý predviedol spoľahlivý výkon a zneškodnil 29 striel. Slováci budú v sobotu od 16.00 h čeliť Kanaďanom, ktorí v úvodnom dueli zdolali Švajčiarov 3:0.

Nemecký pohár 2016 (Augsburg):

Nemecko - Slovensko 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Góly: 59. Krämmer (Oppenheimer, Fauser) - 34. Čajkovský (Marcel Haščák, J. Mikuš), 52. Dravecký (J. Mikuš, Graňák), 60. Hrnka (D. Skokan)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hunnius (Nem.), Šír (ČR) - Merten, Roth (obaja Nem.)

Nemecko: Brückmann - J. Krueger, Abeltshauser, Kohl, B. Krupp, Nowak, Brandt, J. Müller - Hospelt, Schütz, Gogulla - Krämmer, Fauser, Pföderl - Flaake, Ehliz, Kastner - Oppenheimer, Uvira, Pietta
Slovensko: Janus - Čajkovský, J. Mikuš, Gernát, Graňák, Jánošík, Čerešňák, Šedivý, Trška - Cingel, Dravecký, Marcel Haščák - D. Skokan, Suja, Hrnka - Kudrna, Matoušek, Češík - B. Mráz, Macík, Bortňák

Prvé prerušenie hry v zápase prišlo až po vyše piatich minútach od úvodného buly, keď po závare pred Janusovou bránkou šiel na trestnú lavicu za útočný faul Krämmer. Slováci si počas presilovky utvorili niekoľko príležitostí, ale tie zostali nepremenené. Potom mali navrch domáci, Janus však všetky situácie spoľahlivo vyriešil. V závere I. tretiny mali hostia opäť k dispozícii početnú výhodu, ale aj tá zostala nevyužitá. Nemci hrali v prvej polovici druej tretiny dve presilovky, rovnako bez efektu. A keď v polovici zápasu nevyužili ani prečíslenie troch proti jednému, zahrmelo na druhej strane. Obranca Čajkovský vystrelil a puk zapadol za brankára Brückmanna. Usporiadatelia mohli vyrovnať v ďalšej presilovke, ale nepodarilo sa im to. V tretej tretine mal Čajkovský v 51. min na hokejke svoj druhý gól v stretnutí, z dobrej pozície po peknej kombinácii však zoči-voči brankárovi neuspel. Zakrátko si kapitán SR Dravecký počkal na puk vyrazený domácim gólmanom a zvýšil na 2:0. Nemci sa v závere odhodlali k hre bez brankára a Krämmer v predposlednej minúte znížil. Slováci si však víťazstvo nenechali vziať, Hrnka do prázdnej bránky spečatil ich úspešný vstup do turnaja.

Súvisiace články