Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pro Hokej odporučil licencie pre všetky kluby, aj Piešťany
Zdielať na

Pro Hokej odporučil licencie pre všetky kluby, aj Piešťany

BRATISLAVA / Predstavenstvo spoločnosti Pro Hokej, a.s. na svojom zasadnutí dňa 8. augusta 2016 odporučilo Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH) udeliť licencie všetkým desiatim hokejovým klubom s právom účasti v najvyššej súťaži Tipsport lige 2016/17.

Znepokojené je iba situáciou v ŠHK 37 Piešťany, kde sa otvorene hovorí o hrozbe zániku klubu.

"V rámci našich možností a interných smerníc sme prekontrolovali všetky predložené podklady a SZĽH dávame odporúčacie stanovisko na udelenie licencií pre všetky doterajšie kluby. Napriek tomu spoločnosť Pro Hokej, a.s. s určitými obavami sleduje vývoj v hokejovom klube ŠHK 37 Piešťany, ktorý ani niekoľko týždňov pred štartom novej hokejovej sezóny nemá doposiaľ zazmluvnených hráčov ani trénerov," konštatuje sa vo vyhlásení riadiaceho orgánu najvyššej hokejovej súťaže.

Všetkých desať klubov k 1. augustu poskytlo čestné vyhlásenie o splatení všetkých záväzkov voči hráčom aj trénerom. Odvtedy Pro Hokej podklady študoval a mal odporučiť výkonnému výboru SZĽH udelenie licencie. "Situáciu v ŠKH 37 Piešťany budeme aj naďalej sledovať, pretože nám záleží na tom, aby kluby, ktoré nastúpia do súťaže, boli v dobrej finančnej kondícii a plnili si svoje záväzky vo vzťahu k hráčom, trénerom, partnerom či sponzorom. Aby sme v budúcnosti predišli prípadným komplikáciám a nezrovnalostiam, od budúcej sezóny 2017/18 budú musieť jednotlivé hokejové kluby predkladať potrebnú dokumentáciu k udeleniu licencie minimálne o mesiac, skôr ako tomu bolo doteraz," píše ďalej Pro Hokej, a.s. vo vyhlásení.

Tipsport liga 2016/2017 má plánovaný začiatok v piatok 9. septembra za účasti 10 tímov. V úvodnom kole sa odohrá aj súboj dvoch finalistov z uplynulého ročníka HK Nitra - HC '05 iClinic Banská Bystrica. Nitra zvíťazila 4:2 na zápasy a prvýkrát v histórii sa dočkala majstrovskej radosti.

Súvisiace články