Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kanaďania sa po víťazstve nad Francúzmi vrátili na čelo
Zdielať na

Kanaďania sa po víťazstve nad Francúzmi vrátili na čelo

PETROHRAD / Ani Francúzi nevzali Kanaďanom prvé body na svetovom šampionáte v hokeji v Rusku.

Obhajcovia titulu z vlaňajšej Prahy bez väčších problémov vyhrali aj svoj šiesty zápas v B-skupine v Petrohrade, keď zdolali Francúzov 4:0 (1:0, 1:0, 2:0). O kanadské góly sa v prvých dvoch tretinách postarali Mark Stone a Matt Duchene a v tej záverečnej Mark Scheifele a Corey Perry. Francúzi mohli v 51. min za stavu 0:3 streliť aspoň čestný gól, ale Stéphane da Costa neprestrelil kanadského brankára Calvina Pickarda. Ešte predtým v 22. min Charles Bertrand nepremenil trestné strieľanie po faule Ryana Ellisa. Kanaďania prevýšili Francúzov v strelách na bránku 46:13.

Kanadskí hokejisti natiahli sériu víťazných zápasov na majstrovstvách sveta na šestnásť a dostali sa späť na čelo B-skupiny zásluhou lepšieho skóre pred Fínov.

Kanadské víťazstvo zároveň znamená, že Francúzi sa už nemôžu dostať v tabuľke na štvrtú pozíciu zaručujúcu postup do štvrťfinále. Je teda isté, že o štvrté postupové miesto sa v utorok od 11.15 h pobijú v priamom súboji Američania a Slováci. Istými postupujúcimi sú Kanaďania a Fíni (dosiaľ neodovzdali ani bod) a tiež Nemci.

MS B-skupina (Petrohrad):

Kanada - Francúzsko 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 9. Stone (Hall, McDavid), 37. Duchene (Perry, Ellis), 44. Scheifele (Stone, Marchand), 55. Perry (O´Reilly, Gallagher)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0 rozhodovali: Jeřábek (ČR), Öhlund (Švéd.) - Kilian (Nór.), Suominen (Fín.)

Súvisiace články