Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tuhý odpor Kazachov, ale zaslúžené víťazstvo Rusov
Zdielať na

Tuhý odpor Kazachov, ale zaslúžené víťazstvo Rusov

MOSKVA / Hokejisti Ruska si pripísali prvé víťazstvo na domácom svetovom šampionáte.

Jeden z najvážnejších adeptov na najcennejší kov si po piatkovej úvodnej prehre s Českom (0:3) poradil v nedeľňajšom stretnutí A-skupiny s Kazachstanom 6:4, hoci v 41. min ešte svietil nerozhodný stav 4:4. Súper Ruska bol síce pod takmer neustálym tlakom, musel sa brániť, ale v ofenzíve "hrýzol" a až štyrikrát dokázal skórovať. V pozícii arbitrov sa predstavili aj dvaja Slováci - jeden z hlavných bol Jozef Kubuš a jeden z čiarových Peter Šefčík.

V moskovskom Ľadovom paláci padlo šesť gólov už v prvej dvadsaťminútovke, na oboch stranách rovnako. Po poltuctovej kanonáde prišla "chudobná" druhá tretina a v nej iba jediný presný zásah, o ktorý sa postaral v 39. min ruský obranca Belov. Húževnatí Kazachovia na úvod tretej časti vyrovnali zásluhou Semionova, ale strelecky disponovaný Belov a v 49. min aj Ľubimov sa predsa len postarali o triumf favorita. Rusi vyslali na bránku súpera až 49 striel, kým Kazachovia iba devätnásť.

Domáci tím sa posunul na 3. miesto v tabuľke A-skupiny. Kazachstan, ktorý v sobotu zvíťazil nad Švajčiarskom (3:2 po sam. nájazdoch), klesol na priebežnú piatu priečku.

MS A-skupina (Moskva):

Kazachstan - Rusko 4:6 (3:3, 0:1, 1:2)
Góly: 9. Boyd (Bochenski, Dawes), 10. Starčenko (Chuďakov, Rymarev), 20. Rymarev (Starčenko), 41. M. Semionov (Boyd, Dawes) - 7. Dadonov (Šipačov, Belov), 10. Ľubimov (S. Kalinin, Plotnikov), 12. Moziakin (Dadonov, Šipačov), 39. Belov (Daciuk, Antipin), 44. Belov (Čudinov, Moziakin), 49. Ľubimov (Belov, Daciuk)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 3:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš (SR), Sidorenko (Bielor.) - Lederer (ČR), Šefčík (SR)

Súvisiace články