Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Druhý zápas Tampy Bay s Detroitom ukončila krvavá bitka
Zdielať na

Druhý zápas Tampy Bay s Detroitom ukončila krvavá bitka

TAMPA BAY / Hokejisti Detroitu neuspeli ani v druhom súboji 1. kola play-off zámorskej súťaže NHL, keď v piatok na ľade Tampy Bay prehrali 2:5.

Hlavným strojcom triumfu Lightning bol Tyler Johnson, ktorý sa na piatich góloch svojho tímu podieľal štyrmi kanadskými bodmi za dva zásahy a rovnaký počet gólových prihrávok. Red Wings držali krok s domácimi až do III. tretiny, keď v 45. min po spolupráci s Tomášom Tatarom vyrovnal v presilovke skúsený Brad Richards. O dve minúty neskôr však skóroval spomenutý Johnson, ten v 55. min pridal ďalší gól a definitívnu podobu výsledku stanovil neskôr Alex Killorn. Tomáš Jurčo sa ani v piatok nezmestil do zostavy Detroitu. Tretí duel série, v ktorej "blesky" vedú 2:0 na zápasy, je na programe v nedeľu na klzisku "červených krídel".

V poslednej minúte sa v obrannom pásme domácich strhla mela, do ktorej sa okrem gólmanov zapojili hokejisti z oboch mužstiev na ľade. Najhoršie obišiel domáci blesk a pravé krídlo Mike Blundenm ktorému naprafil "fasádu" tvrdý muž červených krídiel Justin Abdelkader.

Súvisiace články