Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nitra by chcela pokračovať vo víťaznom ťažení aj vo finále
Zdielať na

Nitra by chcela pokračovať vo víťaznom ťažení aj vo finále

NITRA / Po ročnej pauze si hráči Nitry zopakujú účasť vo finále play-off najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Kým v sezóne 2013/2014 sa sen mužstva spod Zobora o titule rozplynul prehrou s Košicami, tentoraz by v Nitre isto radi ukončili finálovú sériu víťazstvom a ziskom majstrovského pohára. Ich súperom bude Banská Bystrica, ktorá s Košicami nepochodila vo finále v predchádzajúcom ročníku. Už pred utorkovým začiatkom série je jasné, že slovenská Tipsport liga bude mať úplne nového víťaza, keďže Nitra ani Banská Bystrica sa doteraz nestali šampiónmi SR. Viac odpočinku pred finále mali hráči Banskej Bystrice, keďže Nitrania v semifinále odohrali sedem náročných duelov proti Zvolenčanom a o ich postupe sa rozhodlo až v sobotu.

"Máme za sebou náročnú sériu proti Zvolenu, no veríme, že nám zostalo ešte dosť síl. Jedno finále som už zažil, ale ani neviem, či bolo v niečom iné. Vieme, že nás čaká náročný súper, no chceme to zvládnuť," povedal obranca Peter Ordzovenský pre HokejPortal.net a pokračoval: "Verím, že Nitra bude odolná voči kontaktnej hre súpera. Hráčov na to máme. Ak chceme uspieť, musíme sa s tým vyrovnať.“

Podľa trénera Nitry Antonína Stavjaňu sa jeho tím bude snažiť vyťažiť z toho, že medzi postupom a začiatkom finálovej série nemali takú dlhú pauzu ako Banská Bystrica. "Musíme vyťažiť z tejto situácie. Máme krátku prestávku a radi by sme nadviazali na predchádzajúcu sériu," povedal Stavjaňa. Aj keď hráči Nitry skončili v tabuľke po základnej časti vyššie ako ich finálový súper, pod Zoborom vedia, že ich nečaká ľahká séria. "Banskej Bystrici vyšlo semifinále parádne. Odpichli sa dvoma víťazstvami v Košiciach a potom to bolo veľmi taktické naťahovanie. Rozhodujúci bol úspešný vstup do série," myslí si kouč Nitry.

V porovnaní so semifinále čaká na Nitru v záverečnej sérii sezóny iný hokejový štýl. "Banská Bystrica má iné poňatie hokeja ako Zvolen. Hrajú viac defenzívne. Mužstvo majú úplne inak poskladané. Až samotné zápasy ukážu, či dôrazná hra Banskej Bystrice v priestore pre bránkou bude pre ofenzívu Nitry problém. Ťažko vopred hovoriť, či to bude ofenzívne alebo defenzívne ladená séria. V play-off nepadá toľko gólov ako v základnej časti, obrany sú minimálne viac pozorné. Myslím si, že na kontaktnú hru máme odolných hráčov. Dôležité bude, ako budú rozhodcovia posudzovať jednotlivé zákroky. Ak budú hru púšťať, nebude to naša výhoda, ale veríme, že sa všetko ponesie v duchu fair play. Nebude to ani o kondícii. Myslím si, že ak budeme zdraví, bude to vyrovnaná séria," poznamenal kouč Stavjaňa.

Veľký význam vo finále môžu zohrať výkony oboch brankárov. Banskobystrický Jason Bacashihua predvádza veľmi dobré výkony. "Odchytal výborne začiatok play-off, ale stál za kvalitnou obranou. Banskú Bystricu z tohto pohľadu Košice ani Trenčín až tak nepreverili. Uvidíme, ako sa s tým popasujeme my," dodal pre HokejPortal.net tréner Nitry Antonín Stavjaňa.

Súvisiace články