Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Životný úspech Ďatelinku: Strelil hetrik aj čudným gólom
Zdielať na

Životný úspech Ďatelinku: Strelil hetrik aj čudným gólom

BANSKÁ BYSTRICA / Hokejový obranca Banskej Bystrice Ivan Ďatelinka dosiahol v piatok večer prvý hetrik vo svojej kariére.

V zápase 41. kola Tipsport ligy s Popradom (8:2) skóroval dvoma strelami od modrej čiary a jedným zásahom spred bránky. Išlo pritom o priamy duel o štvrtú priečku v najvyššej súťaží, pričom Bystričanom pre zranenie chýbalo až osem hráčov zo základnej zostavy a Mário Lunter pre trest.

"Paráda! Chceli sme tri body a tie máme, takže to je dôležité. Potrebovali sme vyhrať nad Popradom, ktorý bol za nami o šesť bodov. Som rád, že sa mi poodaril hetrik. Ešte som za žiadny A- tím nedal nikdy v živote tri góly, iba dva," prezradil 32-ročný rodák z Topoľčian, ktorý po dosiahnutom hetriku nepočítal, koľko čiapok putovalo na ľad. Bolo ich osem, pričom na hracej ploche pristál i šál. "Je to super. Len ma to teraz niečo bude stáť. Už mi chlapci naznačovali, že mi hetrik poriadne spočítajú," netajil Ivan Ďatelinka.

V šatni, kde hrdina piatkového duelu robil rozhovory pre médiá, bolo veselo. Jeho spoluhráči ho častovali poznámkami, že si vypýtal miesto v slovenskej reprezentácii a tréner Zdeno Cíger ho povolá minimálne na jednodňový kemp. "Na také niečo ani len nepomýšľam," nechcel žartovať Ďatelinka, ktorý už odohral v národnom drese deväť zápasov, no teraz sa zameriava iba na výkony vo svojom klube, ktorému chce pomôcť. "Potrebovali sme po štyroch zápasoch, v ktorých sme získali iba dva body, konečne vyhrať v riadnom hracom čase. Posledné duely nám nevyšli, ale napriek lazaretu v tíme sme sa všetci zomkli a zvládli toto dôležité stretnutie. Vedeli sme, že Poprad je za nami na piatom mieste s odstupom šiestich bodov. Týmto víťazstvom sme sa mu vzdialili," hovoril Ďatelinka.

Súvisiace články