Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dôležité víťazstvo! Slovan proti Medveščaku Záhreb otočil zápas
Zdielať na

Dôležité víťazstvo! Slovan proti Medveščaku Záhreb otočil zápas

BRATISLAVA / Hokejisti Slovana Bratislava zvládli stredajší dôležitý súboj základnej časti KHL, keď na domácom ľade zdolali priameho konkurenta v boji o postup do play off Medveščak Záhreb 3:2.

V tabuľke Západnej konferencie si tak upevnili ôsme miesto, náskok na deviaty chorvátsky tím zvýšili na päť bodov.

Vo vyrovnanom stretnutí poslal Slovan v 15. minúte do vedenia v presilovke český obranca Tomáš Kundrátek, ktorý využil presilovku. Medveščak dokázal skóre otočiť, na konci prvej tretiny vyrovnal zásluhou Gilberta Brulého a v siedmej sekunde tretej časti hneď po vyhratom buly potrestal dieru v "belasej" obrane Radek Smoleňák. Domáci potom prežili päťminútové oslabenie pri vylúčení Vladimíra Mihálika, ktorý pri mantineli zasiahol Smoleňáka do hlavy a putoval predčasne pod sprchy. V 52. minúte sa dočkali vyrovnávajúceho gólu po dorážke Roka Tičara a 58 sekúnd pred koncom rozhodol o triumfe Václav Nedorost.

Zverenci trénera Miloša Říhu majú teraz v súťaži osem dní voľno. Po nich ich čaká rozhodujúca fáza sezóny, ktorú otvoria štvorzápasovým tripom. Ten začnú v piatok 29. januára o 13.00 SEČ na ľade Metallurgu Novokuzneck, následne sa stretnú so Sibirom Novosibirsk (31.1.), Admiralom Vladivostok (2.2.) a Amurom Chabarovsk (4.2.).

KHL - základná časť:

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Góly: 15. Kundrátek (Kašpar, Barker), 52. Tičar (Višňovský, Šťastný), 60. Nedorost (Kašpar, Viedenský) - 19. Brulé (Bjorkstrand), 41. Smoleňák (Mertl). Rozhodovali: Vasiljev, Oskirko - Nazarov, Nesterov, vylúčení: 4:7 na 2 min., navyše Mihálik (Slovan) 5 min+DKZ za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: v bránke Medveščaku od 41. min. Krošelj namiesto Taylora, 10.055 divákov (vypredané).

Súvisiace články