Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Hudáčkovi vzal jeho víťaznú šou iba sedemnásťročný mladík
Zdielať na

Hudáčkovi vzal jeho víťaznú šou iba sedemnásťročný mladík

Zdroj: lulea.se

ÖREBRO / Z klzísk súperov si slovenský hokejový brankár Július Hudáček odniesol dve víťazstvá ozdobené shutoutami, na domácom ľade sa však musel skloniť pred 17-ročným mladíkom.

Tím Örebro Hockey so starším z Hudáčkovcov v bránke vo švédskej SHL najprv vyhral v Örnsköldsviku nad MODO Hockey 5:0, o tri dni neskôr uspel aj na ľade Djurgaardenu Štokholm 2:0, ale o ďalšie tri dni doma v Behm Arene tesne podľahol súperovi z Lulea 1:2. Na tom by nebolo niť neobvyklé, keby v bránke hostí nestál iba 17-ročný Filip Gustavsson. V druhom zápase v najvyššej súťaži v kariére si švédsky gólman s dátumom narodenia 7. júna 1998 pripísal prvé víťazstvo. Mal 20 zákrokov. Švédsky denník Expressen napísal, že mladučký Gustavsson ukradol Hudáčkovi jeho šou pre fanúšikov, ktorou je známy po domácich víťazných zápasoch.

"Možno raz z neho bude reprezentačný brankár. V bránke vyzeral isto a pokojne. Na druhej strane ani nemal veľa práce, lebo v celom stretnutí sme si vypracovali len dve či tri naozaj veľké príležitosti,“ cituje Hudáčka Expressen. Harichovský rodák čelil 19 pokusom z hokejok súperov, dostal dva góly. Hudáček stál v bránke v tejto sezóne v 17 z 19 zápasoch svojho tímu, v 15 z nich chytal aj na konci zápasu. Dosiahol deväť víťazstiev, pričom s úspešnosťou zásahov 91,83% a priemerom 2,27 gólu mu patrí medzi brankármi v SHL šiesta priečka. Örebro je v 14-člennej SHL momentálne na 7. mieste.

Súvisiace články