Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Slovan na prvom tripe: Vyhral aj na ľade Viťaza Moskovská oblasť
Zdielať na

Slovan na prvom tripe: Vyhral aj na ľade Viťaza Moskovská oblasť

PODOĽSK / Hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili v sobotnom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Viťaza Podoľsk pomerne hladko 5:2.

"Belasí" po dvoch tretinách viedli už 4:0 vďaka gólom českého obrancu Filipa Nováka, ktorý nastúpil ešte len na svoje druhé stretnutie v drese Slovana, Milana Bartoviča, Andreja Šťastného a slovinského útočníka Roka Tičara. Domáci v tretej dvadsaťminútovke dokázali iba znížiť zásluhou dvoch zásahov Alexeja Makajeva a v poslednej minúte stanovil triumf Bratislavčanov 5:2 svojím druhým gólom v dueli Bartovič.

Slovenské mužstvo pod trénerským vedením Čecha Miloša Říhu si v nadnárodnej súťaži pripísalo tretí úspech po sebe, predtým si poradilo s moskovským Dinamom i chorvátskym Medveščakom Záhreb. Najbližšie sa Slovan predstaví v pondelok 14. augusta na ľade spomenutého Medveščaku.

KHL - základná časť:

Viťaz Moskovská oblasť - HC Slovan Bratislava 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Góly: 50. Makejev (Eronen, Saprykin), 56. Makejev (Afinogenov, Eronen) - 9. Novák (Barker), 25. Bartovič (Surový), 29. Šťastný (Jeglič, Tičar), 39. Tičar (Nagy, Barker), 60. Bartovič. Rozhodovali: Odins, Bulanov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3500 divákov

Súvisiace články