Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Marián Hossa sa po prílete tešil najviac na deti a spánok
Zdielať na

Marián Hossa sa po prílete tešil najviac na deti a spánok

BRATISLAVA / Po necelom týždni od zisku Stanleyho pohára s Chicagom v zámorskej hokejovej NHL sa v nedeľu ráno vrátil na Slovensko útočník Marián Hossa aj s manželkou, doma sa teší najmä na deti a kvalitný spánok.

"Oslavy v Chicagu ešte trvajú, chalani stále pokračujú. Každý večer sme boli niekde oslavovať a momentálne mi chýba spánok. Domov som sa teda prišiel trochu vyspať. Let bol v pohode. S manželkou sme vôbec nespali, ale veľmi som sa tešil domov na deti, ktoré som nevidel mesiac a pol. Odišli po prvom kole play-off, pretože sme veľmi veľa cestovali a aj v domácom prostredí sme boli v hoteli. Snažil som sa venovať iba vyraďovacej časti a oni to chápali. Teraz sa na nich veľmi teším,“ prezradil skúsený 36-ročný krídelník. Okrem zisku hokejovej trofeje a návratu domov bude v nedeľu u Hossovcov o jeden dôvod navyše na oslavu, hlava rodiny pricestovala práve na Deň otcov. "Úplne mi vypadlo, že to je dnes. Spravíme si isto nejakú malú rodinnú oslavu,“ priznal Marián Hossa.

Zisk Stanleyho pohára v predchádzajúcich dňoch v uliciach Chicaga oslavovali obrovské masy ľudí. Slovenského hokejistu to nadchlo. "Bolo to niečo neuveriteľné. Každá z troch osláv bola výnimočná. Chicago je hokejové mesto a ľudia tým žijú. Hlavne chalani, ktorí to zažili prvýkrát, len krútili hlavami, že to nie je možné,“ pokračoval odchovanec trenčianskej Dukly. Dlhé oslavy niekoľko dní za sebou slovenského hokejistu trochu vyčerpali. "S chalanmi sme sa už o tom bavili, či je zisk trofeje náročnejší ako oslavy. Už nie som najmladší. V roku 2010 sme to potiahli poriadne dlho, teraz som chodil okolo tretej domov, lebo už cítim svoj vek. Stále však mám radosť z toho, že som to vydržal každý deň,“ dodal.

Tretí Stanley Cup!

Najpamätnejší moment z celej sezóny je pre Mariána Hossu nastal hneď po záverečnom klaksóne rozhodujúceho duelu vo finále. "Priamo na ľade sme sa mohli tešiť s fanúšikmi. Bol to krásny pocit a asi práve to mi navždy zostane v pamäti,“ poznamenal.

Skúsený útočník v zámorskej NHL čakal dlho na cennú trofej v rôznych kluboch, neuspel v Pittsburghu či Detroite, predtým Ottawe či Atlante. Podarilo sa mu to až po podpise zmluvy na 12 rokov v Chicagu, odvety za šesť rokov dvíhal nad hlavu víťaznú trofej už trikrát. Rozmýšľal už nad prípadným ďalším celkovým triumfom? "Všetko bude záležať na tom, koho si vedenie nechá v mužstve a koho pošle preč. Musíme sa totiž zmestiť do platového stropu. Myslím si, že kostra tímu sa udrží a aj keď pár kúskov odíde, mužstvo bude silné a udrží si svoju identitu. Je náročnejšie obhajovať titul, pretože tím je vyčerpaný a leto je veľmi krátke. Ale kvalita tam je,“ myslí si Marián Hossa.

Slovenský hokejista v sezóne 2014/2015 predviedol neuveriteľnú výdrž a silu, keď v zámorí odohral dovedna 105 súťažných duelov - všetkých 82 v základnej časti a pridal aj 23 štartov v play-off. “Nečakal som, že odohrám toľko zápasov. Som rád, že mi zdravie vydržalo. Po každom domácom súboji som sa snažil udržiavať v posilňovni. Robil som to, čo mi pomáha. Asi som si urobil rekord, keď som odohral toľko duelov. Som veľmi rád, že sme na záver mohli nad hlavu zdvihnúť Stanleyho pohár.

Prepísal históriu

V súčasnosti je Marián Hossa už najlepším Slovákom v počte získaných trofejí lorda Stanleyho, z toho vyplynulo aj veľa gratulácií od slovenských hokejových kamarátov, napríklad od dvojnásobného víťaza tohto pohára Tomáša Kopeckého, ale aj ďalších. "V prvom rade ďakujem chlapcom za pekné slová, ktoré som sa na svoju adresu dočítal. Aktuálne si to možno ešte tak neuvedomujem, ale som veľmi rád, že som prišiel do tímu a za šesť rokov sme získali trikrát Stanleyho pohár. V dnešnej dobe je to neuveriteľné,“ doplnil a prezradil aj to, že si počas osláv užil aj let vrtuľníkom. "Bol to obrovský zážitok letieť nad Chicagom a mať vedľa seba Stanleyho pohár. V živote by mi to nenapadlo. Boli to krásne momenty, budú z toho super fotky,“ dodal Marián Hossa.

Mnoho slovenských fanúšikov teraz zaujíma, kedy útočník Chicaga prinesie ukázať domov cenný pohár a aké budú oslavy. "Latka sa stále dvíha nahor. Marián Gáborík urobil veľkú šou a aj odo mňa sa bude čakať niečo špeciálne. Niečo isto vymyslíme. Stále sa pripravuje plán cesty pohára, rád by som ho tu mal koncom augusta, najlepšie v piatok alebo v sobotu,“ prezradil.