Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rangers pätnástykrát v rade vyhrali zápas play-off o gól
Zdielať na

Rangers pätnástykrát v rade vyhrali zápas play-off o gól

NEW YORK / Do konca sobotňajšieho prvého zápasu finále Východnej konferencie zámorskej hokejovej súťaže NHL zostávalo odohrať 2:25 min, keď sa hrdinom New Yorku Rangers stal Dominic Moore.

Tridsaťštyriročný kanadský stredný útočník prekonal Bena Bishopa v bránke floridského tímu Tampa Bay Lightning a rozhodol o domácom triumfe "jazdcov" 2:1. V Madison Square Garden otvoril skóre v poslednej minúte druhej tretiny hráč Rangers Derek Stepan, v 47. min priebežne vyrovnal "blesk" Ondřej Palát.

Rangers vyhrali aj trinástykrát v tohtoročnom play-off o jeden gól, spolu s vlaňajšími zápasmi je to už pätnásťkrát v sérii, čo je ligový rekord. V sobotu sa tešili zo štvrtého úspechu v rade. Proti Tampe Bay sa im v poslednom čase nedarilo, prehrali predchádzajúce štyri vzájomné bilancie. Gólman Lightning Ben Bishop prehral prvýkrát až v deviatom súboji proti mužstvu z Madison Square Garden.

"V tretej tretine sme sa po našich vylúčeniach ocitli v skutočne ťažkej situácii. Napokon sme ju zvládli a Dominic Moore rozhodol o osude stretnutia. Máme za sebou dobrý začiatok série. Bude to však ešte náročné konferenčné finále," skonštatoval brankár Rangers Henrik Lundqvist.

V poradí druhý zápas série sa hrá v noci z pondelka na utorok. "V prvej tretine sme hrali vo veľkom kŕči. Aj so šťastím sme držali nerozhodný výsledok. Hra bola potom otvorená a zvíťaziť mohol ktokoľvek. Bol to otvorený hokej," priznal tréner "bleskov" Jon Cooper.

Finále Východnej konferencie NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

New York Rangers - Tampa Bay 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) - stav série: 1:0
Góly: 40. Stepan (Kreider, McDonagh), 58. D. Moore (Hayes, Brassard) - 47. Palát (T. Johnson, V. Hedman)

Súvisiace články