Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Putin ako ho nepoznáme. Na ľade s hokejkou exceloval
Zdielať na
Hokej

Putin ako ho nepoznáme. Na ľade s hokejkou exceloval

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin odohral exhibičný hokejový zápas v Soči a strelil osem gólov. Putinov tím zložený z ďalších politikov i športovcov a podnikateľov nakoniec vyhral 18:6. Na väčšinu gólov kremeľskému šéfovi nahrali také hviezdy NHL ako Pavel Bure či Valerij Kamenskij.

V prezidentovom tíme hral aj minister obrany Sergej Šojgu, ktorý skóroval trikrát i vicepremiér Arkadij Dvorkovič. Premiér Dmitrij Medvedev v hale len fandil.

Zápas sa hral v Soči, kde sa minulý rok konali olympijské hry a skončil len pár minút predtým, ako v Prahe začalo semifinále svetového hokejového šampionátu medzi Ruskom a USA.

Šesťdesiatdvaročný Putin počas pätnástich rokov vo vedení krajiny rád ukazoval svoje športové schopnosti, najmä v jeho obľúbenom džude či plávaní.

Do Prahy nepríde

Nedeľný finálový zápas medzi Ruskom s Kanadou si prezident pozrie v televízii v Soči. Informoval o tom jeho hovorca. Ukončil tak špekulácie o tom, že by Putin dorazil na finále do Prahy.

Hovorca spomenul i to, že semifinálový zápas Ruska Putin sledoval v spoločnosti hokejových veteránov práve po vydarenom exhibičnom zápase. "Fandili a tešili sa," povedal.

Putin v sebe športový talent nezaprie. V exhibičnom zápase nastrieľal osem gólov. Pozrite sa:

Súvisiace články