Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Rusi cestovali do Prahy vlakom, v Ostrave sa mali dobre
Zdielať na

Rusi cestovali do Prahy vlakom, v Ostrave sa mali dobre

OSTRAVA / Ruská hokejová reprezentácia si rovnako ako ďalší účastníci majstrovstiev sveta v Česku zvolila na presun z Ostravy do Prahy vlak.

Na Morave bývali hráči zbornej ako jediní mimo Ostravy v Kravařoch, pri transfere sa však nelíšili od iných a využili špeciálne vyhradený vagón. V Prahe sa k tímu pripojil aj hviezdny Alexander Ovečkin, ktorý sa rozhodol cestovať z Washingtonu na záverečné zápasy svetového šampionátu.

"V Ostrave bolo nádherne. Fanúšikom sa musíme poďakovať, boli výborní, utvorili parádnu atmosféru. A bolo skvelé hrať pre nich," povedal podľa webu iSport.cz brankár Sergej Bobrovskij. Náladu ruským hokejistom pri odjazde z Ostravy do Prahy podľa českého webu nepokazilo ani päťminútové meškanie vlaku, na peróne v Ostrave sa vyhrievali na slnku, vybavovali si telefonáty a preberali nasledujúce zápasy. Vlak odchádzal z hlavnej ostravskej stanice o 11.14 h, do Prahy mal naplánovaný príchod o 14.41.

Rusko vo štvrtok večer vyhralo nad Švédskom vo štvrťfinále MS 5:3, v sobotu nastúpi od 19.15 h v Prahe v semifinále proti USA.